David este al cincilea copil al familiei Lingurar, o familie modestă din suburbiile Clujului.

Băiețelul s-a născut cu Varus Equin. Mai exact, ambele picioare îi sunt strâmbe, lucru care îl împiedică să poată păși normal.

„Degetele de la picioare sunt curbate spre interior, calcă strâmb! Nu poate face câțiva pași fără să cadă. Se necăjește tare că nu poate să se joace afară cu frății săi mai mari! Dar ei îl iubesc așa cum e și se joacă cu el în limita posibilității lui”, povestește mama băiețelului, Maria Lingurar.

Problema, observată încă de la naștere

Părinții au observat problema de la naștere, iar în loc să se bucure de momentele în care își țin pentru prima dată copilul în brațe, Maria și Cosmin au început un lung șir de controale medicale.

La un an de la diagnostic, părinții au mers cu băiatul la Cluj pentru a fi operat. Ambele intervenții chirurgicale la care a fost supus nu au fost reușite, iar odată cu creșterea în vârstă boala s-a agravat.

„După două operații, picioruțele copilului meu sunt tot așa. Apoi a venit pandemia și nu ne-au mai primit la spital. Când s-au mai calmat lucrurile și n-au mai fost restricții am luat legătura cu medicul care l-a operat, dar mi-a spus că nu mai are ce să îi mai facă copilului”, povestește Maria Lingurar.

Tratamentul salvator, extrem de costisitor

Părinții nu s-au resemnat și au început să întrebe în stânga și în dreapta, prieteni, cunoștințe, dacă n-au auzit de vreo soluție într-un astfel de caz.

„După doi ani de căutări, Dumnezeu ne-a deschis o portiță. Am auzit de o clinică privată în Turcia de la o prietenă care și-a operat și ea copilul acolo. Am luat legătura cu medicii turci și ne-au spus că boala copilului nostru are rezolvare, doar că intervenția chirurgicală la ambele picioare și tratamentele de recuperare post-operatorie costă 15.000 de euro. O sumă foarte mare pentru noi. Aceeași prietenă de familie ne-a spus atunci de Asociația Salvează o inimă și așa am ajuns să-i cerem ajutorul domnului Plăcintă”, a scris și tatăl băiețelului, Cosmin Lingurar.

Cosmin și Maria trăiesc dintr-un venit ce rareori ajunge la 4.000 de lei lunar, din care se întrețin ei și cei cinci copii cu vârste între 7 și 12 ani. Maria este casnică, iar Cosmin lucrează cu ziua.

„Pe lângă toate costurile medicale, familia trebuie să suporte și cheltuielile cu deplasarea până în Turcia, cazarea și strictul necesar pentru perioada de recuperare ce va urma. Astfel suma necesară se ridică undeva la 25.000 de euro. Această sumă poate fi strânsă însă cu ușurință prin diversele donații. Puțin nu înseamnă nimic, orice donație contează și poate salva o viață! Într-o lume care pune preț pe cantitate și cere din ce în ce mai mult, suntem deseori tentați să credem că dacă nu putem da mult, nu contează. Dimpotrivă, adevăratele minuni se fac întotdeauna cu puținul oferit cu dragă inimă. Donează și tu pentru David și ajută-l să meargă pe propriile picioare!”, președintele Asociației Salvează o inimă, Vlad Plăcintă.

Cum poți ajuta?

Dacă dorești să îl ajuți pe David să meargă, atunci poți să donezi o sumă de bani.

Conturile pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
 

Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

La detaliile plății, specificați în transferul bancar numele David Lingurar. (monitorulcluj.ro)

Articolul precedentDSVSA Bihor: Niciun focar de pestă porcină africană în județ!
Articolul următorNoi reguli de la 1 august: Țigări și alcool mai scumpe, impozit majorat la jocurile de noroc, taxe mai mari pentru contracte part-time