Purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, consilierul local Adrian Madar, scrie într-o postare pe Facebook despre rezultatul, pozitiv, al presiunilor pe care le-a făcut asupra administrației Birta pentru despre reluarea procesului de inventariere a blocurilor din Oradea care au nevoie urgentă de reabilitare termică. Acest proces trebuia finalizat de Primărie în 2018!

”Dragi orădeni,

În data de 14.01 am cerut, în scris, Primăriei Oradea toate datele disponibile referitoare la reabilitarea termică. Remarcasem că în ultimii 4 ani a fost reabilitat un singur bloc, din cele peste 2000 existente în Oradea. În ritmul actual, nici în 200 de ani nu vom termina de reabilitat blocurile din Oradea – INACCEPTABIL. RIDICOL.

În 18.01 am ieșit în conferință de presă și am prezentat în detaliu problemele REALE în implementarea proiectelor de reabilitare termică. Am fost alături de dl. Cristian Laza, primarul PSD al comunei Sânmartin, tocmai pentru că acesta a reușit să găsească o soluție, care se poate adapta și pentru municipiul Oradea.

Dl. Florin Birta a avut o reacție pe un site de socializare, prin care sugera că preluarea ideii de la Sânmartin – înființarea unei firme proprii a Primăriei Oradea care să se ocupe de reabilitări termice – este incompatibilă cu finanțarea prin fonduri europene a acestor proiecte în municipiu. Ceea ce NU ESTE ADEVĂRAT!

În 20.01 i-am solicitat, tot în scris, dlui. Florin Birta să argumenteze care prevedere legală limitează participarea unei firme proprii a Primăriei la licitații publice pentru reabilitări de blocuri, dacă acestea sunt finanțate din fonduri europene. Deși era o chestiune simplă, nici până astăzi, 07.02, dl. Florin Birta nu a răspuns. Explicația e simplă: NU EXISTĂ nici o limitare, Primăria Oradea nu are nici o scuză rezonabilă pentru împotmolirea proiectelor atât de utile și de așteptate de către cetățeni.

Urmarea: în 26.01 șeful Direcției Tehnice, dl. Ghitea – căruia, profesional, greu i se pot aduce reproșuri – ne informează că Primăria Oradea se apucă, în sfârșit, de treabă, iar că proiectul reabilitărilor va fi desțelenit, fiind reluat procesul de inventariere (care trebuia finalizat până în 30.06.2018).

E un semnal extraordinar! Datorită eforturilor mele, interesele a zeci de mii de orădeni devin prioritare pentru administrația orașului.” (sursa)

Articolul precedentVaccin românesc din promisiuni. Realitatea din teren este însă cu totul alta
Articolul următorRevoltă în spitale! Guvernul refuză să plătească banii promişi în 2020