Prețul gigacaloriei în Constanța rămâne neschimbat la valoarea de 598 de lei. Consilierii locali au votat împotriva majorării acestuia la suma de 1.034 de lei.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, consideră, că, în acestă situație, societatea de termoficare va intra în faliment, iar furnizarea căldurii și apei calde în municipul Constanța va fi sistată, relatează Constanța TV. În ședința de consiliu, au fost 11 voturi pentru, 8 împotrivă, 7 abțineri la propunerea de majorare a prețului local al energiei termice.

„Înțeleg că prețul rămâne 598. Ne luăm adio! În prag de sezon rece, termoficarea intră în faliment. Stimați colegi, în momentul de față, eu sunt convins că CET-ul intră in faliment. Populismul în Constanța, de 30 de ani, și s-a exacerbat în ultimii 20 de ani, a făcut mai rău decât comunismul. Constat că în Consiliul Local nu mai există majoritate (..) Cred că nu ați înțeles că noi plătim mai mult și nu populația”, a spus primarul Vergil Chițac.

Consilierii locali USR PLUS au votat împotriva majorării prețului gigacaloriei, arată sursa citată.

„USR a cerut păstrarea tarifului de 250 de lei la consumator și a reinvitat la dialog. Câtă vreme tariful de 1034 de lei nu conține (așa a susținut Domnul Primar) creșterile prețurilor la utilități… nu vedem de ce trebuie să suporte consumatorii o creștere pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani. La tariful de 1034 de lei, subvenția trebuia să fie de 784 de lei. Pe măsura recepționării lucrărilor la infrastructură (investițiile în curs) tariful standard urmează să scadă, deci și subvențiile se vor diminua, existând posibilitatea transferului de la un an la altul a unor valori peste plafon admis până la rezolvarea problemei. Nu există nici o logică în tot acest demers pentru creșterea tarifului la consumatori după cum nu exista nicio logică nici în ceea ce privește „refuzul” de a subvenționa 784 de lei și se propune subvenționarea a 734 de lei. Este o fractura de logică de neînțeles”, au transmis consilierii USR-PLUS.

Un alt proiect similar a picat la vot, proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.03.2022. (sursa)

Articolul precedentINTERZISĂ încălzirea cu lemne! Guvernul dă lovitură după lovitură românilor prin condițiile ascunse în PNRR
Articolul următorMașinile electrice, pentru cine și le permite, vor avea numere de înmatriculare verzi pe baza cărora se vor acorda facilități