printreranduri.net: Despre pandemia Covid-19 nu mai discută aproape nimeni. Avem pe cap multe alte probleme mult mai importante: războiul din Ucraina, criza energetică, inflația galopantă, etc.
După ce timp de doi ani, mass media ne-a ținut sub bombardamentul știrilor apocaliptice despre viruși, bolnavi și morți, astăzi, aceeași mass media tace. O tăcere de-a dreptul vinovată. Faptul că presa tace nu înseamnă însă că pandemia a luat sfârșit. Deși, mai corect ar fi să spunem că fără presă, pandemia nici nu ar fi existat. Dacă presa nu ar fi vorbit despre ea, poate nici nu aflam că există. Iar în momentul în care presa nu îi mai acordă atenția cuvenită înseamă că pandemia nu mai există. Este regula de bază a comunicării mediatice: apari la televizor și pe rețelele sociale, înseamnă că exiști. Nu ești pe TV, Instagram, Facebook, etc, înseamnă că nici nu exiști! Așa și cu noul coronavirus. Astăzi, el a dispărut din discursul mass media. Deci, nu mai e nicio pandemie. Indiferent de realitate, de numărul de bolnavi, morți, vaccinați, etc.
Ce nu ne spune mass media despre realitatea zilelor noastre: țări vaccinate aproape în totalitate se confruntă și acum cu un număr crescut de spitalizări și decese din cauza COVID-19, în timp ce codașele Europei și ale lumii la vaccinare au scăpat de virus.
Să luăm două exemple analizate și în trecut: Portugalia și România.
În perioada 12-25 mai, conform activenews.ro, Portugalia a avut 364.799 cazuri Covid și 426 de decese, asta în timp ce România a înregistrat doar 6.130 cazuri și 75 de decese.
Portugalia a raportat 94% vaccinați cu o doză, 86%, cu două doze și 63%, cu 3 doze, fiind campioană europeană și mondială la întrecerea de vaccinare în masă. Cu toate acestea, Portugalia avea, în 25 mai, 41 de decese, cu o medie pe 7 zile de 37 de decese. În aceeași perioadă, România a raportat un singur deces (în 25 mai) și o medie pe 7 zile de doar 4 decese. Media pe 7 zile a spitalizărilor a fost de 1.210 în Portugalia și de 868 în România. Asta în condițiile în care în România nu s-a atins obiectivul de vaccinare și avem doar 42% din populație cu două doze și 12% cu trei doze.
Deci, ce face vaccinul? Comparația demonstrează clar că așa zisul vaccin anti-COVID nu a fost deloc anti. El nu a funcționat, cel puțin nu în sensul său consacrat: nu a evitat contagiunea și nici mortalitatea. A fost doar o afacere extrem de profitabilă pentru un grup restrâns de cetățeni foarte bogați și foarte puternici.
Concluzii
La început ni s-a spus că vaccinul oprește infectarea și transmiterea COVID-19. Apoi ni s-a spus că reduce mortalitatea. Ambele informații „oficiale” ale „autorităților” au fost contrazise de realitate. Vaccinarea în masă nu a reușit să oprească răspândirea virusului, iar faptul că mureau mai mulți nevaccinați decât vaccinați se putea datora și procentului mic de vaccinați.
Astăzi, nu ni se mai spune nimic despre pandemie și nici despre vaccinuri. Știm doar că au costat foarte mulți bani, plătiți din bugetele publice, adică din banii noștri. Și mai știm că există stocuri foarte mari (plătite și/sau comandate), stocuri absolut inutile. Așadar, vaccinarea până acum a fost doar un succes financiar (pentru unii). Din punct de vedere medical, nu avem nicio certitudine. Doar foarte multe suspiciuni și la fel de multe semne de întrebare.
Astăzi procentul decedaților care au fost vaccinați tinde să îl egaleze pe cel al vaccinaților. În ce privește infectarea, cel puțin în România, 60% dintre vaccinați au fost depistați pozitiv la Covid.
Ceea ce se întâmplă în Portugalia, dar și în celelalte țări vaccinate, nu poate fi explicat decât într-un singur fel. Vaccinul nu funcționează și a fost o pagubă uriașă în bugetele naționale. Dacă nu a funcționat, bine ar fi ca măcar să nu dăuneze… (printreranduri.net)