Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut joi la balconul oficial al Palatului Buckingham din Londra, în prima zi a festivităţilor care marchează Jubileul de Platină. Suverana a fost aclamată de zeci de mii de persoane. Alți membri ai familiei regale au mers în trăsură la tradiționala paradă Trooping the Colour.

Suverana, în vârstă de 96 de ani, îmbrăcată într-o haină albastru deschis şi sprijinindu-se într-un baston, a fost însoţită de Ducele de Kent, colonelul Gărzilor Scoţiene, unul dintre regimentele de elită ale Gărzii Regale Britanice, care i-a salutat pe participanţii la parada militară anuală Trooping the Colour.

Pe străzile din apropierea palatului Buckingham a fost aglomerație mare, așa cum a putut vedea o cititoare BihorNews.ro aflată în aceste zile la Londra. Aceasta ne spune că au fost cozi imense la metrou, unele stații au fost închise, iar mulțimea a blocat mai multe artere din zonă, astfel încât persoanele ajunse mai târziu la eveniment s-au mulțumit cu parada avioanelor. Peste tot însă, atmosfera a fost una de sărbătoare. Astăzi și mâine englezii se bucură de două zile libere ocazionate de jubileul de platină al Reginei, care domnește de 70 de ani, fiind cel mai longeviv monarh britanic.

Niciun monarh britanic nu a domnit atât de mult timp ca Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea.

Charles, prințul moștenitor, are 73 de ani, iar fiul lui cel mare, prințul William, va împlini în curând vârsta de 40 de ani.

Articolul precedentOPINII. Despre vaccin. În loc de epilog al pandemiei?
Articolul următorFlorian Bodog: Respect pentru medicii de familie!