PSD putea salva România de Jo(s)hannis și de încă 3 ani pierduți cu el în fruntea statului. PSD preferă însă să-l salveze pe Johannis de la suspendare – scrie printreranduri.net.

Pentru această suspendare a președintelui (dorită de popor) nu era nevoie decât ca PSD să spună „da”. Voturile PSD erau suficiente ca să fie declanșată procedura parlamentară. Voturile parlamentarilor PSD + AUR +  neafiliații, inclusiv gruparea Orban din PNL + poate chiar și câțiva din USR erau suficiente ca Johannis să fie suspendat. Iar la referendumul de demitere, cele 10-14 procente ale lui Johannis nu i-ar fi lăsat vreo speranță. Nici măcar Serviciile sau CIA nu l-ar mai fi salvat…

Președintele poate fi suspendat fără ca prea mulți să plângă după el. A ajuns la doar 10% încredere, deci nu ar fi o pierdere prea mare pentru țară, ba din contră!

Numai că pesediștii au alte „priorități”. Să intre la guvernare și prin asta să-l salveze și pe Iohannis. Intrarea PSD la guvernare anulează perspectiva suspendării.  Ciuma roșie” s-a săturat de opoziție și vrea la putere. Iar pentru asta, Ciolacu e dispus să stea la masă cu un partid pe cale să ajungă istorie.

Aflat într-o poziție ideală, PSD își poate doborî adversarii politici rămânând în Opoziție. Ar putea câștiga la scor, cu ajutorul pandemiei, al iernii și al tarifelor la utilități, orice tip de alegeri, fie ele anticipate sau la termen. Pesediștii țin însă neaparat să negocieze cu PNL și își bagă de bunăvoie gâtul în laț. Unii spun că lațul e aranjat de Servicii, iar la capătul bățului e Johannis. Nu știu ce să zic! În orice caz, mișcarea „strategică”qPSD trezește mari suspiciuni și s-a putea ca explicația să aibă un sâmbure de adevăr. Că prea s-au sucit lucrurile…

În locul suspendării și al preluării prin alegeri a guvernării, PSD alege să intre pe ușa din dos și să își dezamăgească, în primul rând, propriul electorat! Alege să joace după muzica șantajului, renunțand de bună voie la toate avantajele politice pe termen lung pentru un potențial câștig pe termen scurt. și, mai grav. Iar Johannis nici măcar nu și-a cerut scuze în public pentru scuipații din trecut.

Pesediștii vor să salveze un popor care nu vor să fie salvat. Românii nu merită să fie salvați. Românii îl merită pe Johannis și îi merită pe peneliști și useriști. Ei trebuie să continue „reformele”. Nu trebuie întrerupți și nici deranjați. Johannis a greșit. Nu vaccinul, ci guvernarea PNL și USR încă 3 ani e „singura șansă” a românilor. Doar așa ne putem lecui de tot de atâta bunăstare de „dreapta”.

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentEchipa împrumutătoare, pentru generațiile viitoare
Articolul următorDezastrul din spitalele românești: 11 incendii în mai puțin de un an