• Un nou incendiu a avut loc la secția de Boli Infecțioase la Spitalul Movila din Ploiești.
  • În urma incendiului și-au pierdut viața 2 pacienți.
  • În mai puțin de un an au avut loc 11 incendii la spitalele din România.

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Focul a izbucnit la ora 04.16. Doi bărbați și-au pierdut viața în urma incendiului.

În mai puțin de un an, 11 incendii au avut loc în spitalele care tratează pacienții de COVID, în vârfurile valurilor pandemice, când secțiile unităților medicale sunt pline. Cel mai recent incendiu, după Ploiești, este cel de la spitalul din Constanța, care a avut loc cu o lună în urmă.

Şirul incendiilor din spitale din ultimele 12 luni

11 noiembrie 2021- Incendiu la Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Movila Vulpii din Ploiești

Incendiul a izbucnit la ora 04.16. Doi bărbați și-au pierdut viața în urma incendiului, alți 16 pacienți au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

1 octombrie 2021 – Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Incendiul a izbucnit la secţia ATI. A fost activat planul roşu de intervenţie. 113 pacienţi erau internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din care 10 în ATI. ISU Constanţa confirmă decese. Toţi pacienţii vor fi transferaţi  la Spitalul Judeţean De Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi un spital mobil ISU.

11 septembrie 2021 – Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Vulcan, judeţul Braşov

Aproximativ 150 de pacienţi au fost evacuaţi, sâmbătă seara, din Spitalul de Psihiatrie Vulcan, judeţul Braşov, după un incendiu izbucnit pe o ghenă de aerisire.Nu s-au înregistrat victime.

24 iulie 2021 – Un incendiu a avut loc la Spitalului Judeţean Constanţa

Incendiul a avut loc în blocul operator. Cei patru medici care mai erau în sala de operaţie au ieşit. Pacientul operat nu se mai afla acolo. Incendiul a izbucnit din cauza dezumidificatorului din sala de operaţie.

22 iunie 2021 – Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi

Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Flăcările vin din pavilionul administrativ. Au fost evacuaţi toţi pacienţii.

21 aprilie 2021 – Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina

Circa 40 de pacienţi internaţi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuaţi din cauza unui incendiu izbucnit în clădire. Incendiul s-a produs la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina.

8 martie 2021 – Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

Trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pentru îngrijiri, iar zece de persoane au fost evacuate. Incendiul a pornit de la parter, dintr-o rezervă în care se afla o singură pacientă. Focul s-a extins ulterior la alte două rezerve.

21 februarie 2021 – Incendiu Spitalul Marius Nasta din Bucureşti

Un incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 şi au fost alertate autorităţile. O posibilă cauză este o pană de curent.

29 ianuarie 2021 – Incendiu la Spitalul Matei Balş din Bucureşti

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 5 într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Zeci de pacienţi internaţi în Spitalul „Matei Balş” au fost transferaţi la alte spitale din Capitală, unii în stare gravă, intubaţi, alţii dependenţi de oxigen.

5 ianuarie 2021 – Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Gătaia din Timiş

Doi oameni au fost evacuaţi după ce o saltea a luat foc. Incendiul a avut loc într-un pavilion suport COVID.

2 ianuarie 2021 – Incendiu la secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman

Doi pacienţi şi două cadre medicale au suferit intoxicaţii uşoare cu monoxid de carbon. Au fost evacuaţi 17 pacienţi. (sursa)

Articolul precedent„Salvatorii” de la PSD
Articolul următorBNR a revizuit puternic prognoza de inflație la 7,5% pentru 2021. În realitate, ar putea fi deja la 15%! Unde e Cîțu ca să se laude?