Vremea de Florii și Paște 2022: prognoza meteo pentru cum va fi vremea de sărbătorile pascale din acest an.

Prognoza ANM pentru vremea de Florii și Paști 2022 a fost anunțată de către Elena Mateescu, director al ANM – Administrația Națională de Meteorologie. Aceasta a comunicat că se așteaptă o vreme caldă, fără ploi, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Vremea de Florii 2022 – prognoza ANM
Elena Mateescu, director ANM, anunţă vreme caldă în săptămâna Floriilor şi de Paşti, în toată ţara. Potrivit acesteia, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

„Așa cum arată datele, săptămâna Floriilor este una caldă din punct de vedere termic și în general fără precipitații în întreaga țară”, a spus meteorologul pentru Romaniatv.net.

Vremea de Paști 2022 – prognoza ANM
Vremea de Paști 2022 este încă dificil de estimat cu exactitate. Astfel, deși suntem departe de sărbătoarea Paștilor, datele arată posibilitatea să avem în continuare temperaturi peste norme în sud, sud-est și est a țării, iar în rest temperaturi normale, dar și precipitații normale.

”Aceste alternanțe de zile călduroase urmate de zile ușor mai reci vor rămâne de interes și în a doua lună de primăvară, așa cum s-a întâmplat acum, de la temperaturi de vară, la fenomene specifice sezonului cald”, a mai precizat șefa ANM.

Ploi și temperaturi de Florii și de Paști 2022
Conform prognozei de specialitate, în 18 aprilie – 25 aprilie regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toată țara, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

După 25 aprilie și până la începutul lunii mai, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toată țara, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local deficitare în sud-vest, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. (agrointel.ro)

Articolul precedent1 litru de motorină a ajuns să coste cu 70 de bani mai mult ca 1 litru de benzină. Care este explicația
Articolul următorFlorian Bodog: Orban și Cîțu au irosit banii românilor, iar miniștrii USR de la Sănătate nu au îndrăznit să se opună