O estimare a Institutului European pentru Egalitate de Gen arată că în România costurile violenței împotriva femeilor și a bărbaților depășesc 15 miliarde de euro anual. Studiul ia în calcul costurile implicate, printre care îngrijirea medicală, intervenția polițiștilor și procesele din instanță. Trebuie investiți mai mulți bani în prevenție decât pentru intervenție, cred specialiștii ANES, agenția guvernamentală responsabilă cu prevenirea violenței domestice.

Violența domestică ne costă de trei ori cât bugetul Ministerului Sănătății. Anul acesta, Sănătatea a primit, în total, aproape 4,3 miliarde de euro.

Potrivit estimării Institutului European pentru Egalitate de Gen (EIGE), pentru anul 2019, în România costurile violenței împotriva femeilor ar fi putut ajunge la 12,6 miliarde de euro, iar cele împotriva bărbaților, încă 3 miliarde de euro. Studiul urmează să fie publicat integral în această lună.

La nivelul Uniunii Europene, costurile violenței de gen au fost evaluate la 366 de miliarde de euro în 2019. Din această sumă, 79% a fost cheltuită pentru violența împotriva femeilor, potrivit datelor EIGE.

Citeşte întreaga ştire: Violența împotriva femeilor costă statul român 12,6 miliarde de euro pe an. De trei ori cât bugetul de la Sănătate

Articolul precedentDezvăluirea momentului: USR vrea 10 miliarde de euro și toate spitalele din România! ”Ioana Mihăilă nu face nimic altceva decât să ducă la capăt planurile”…
Articolul următor75 % dintre cetățeni au fost abandonați de Guvern! Suntem pe cont propriu