Teoria abandonului pe care o tot vehiculez spune așa: statul, instituțiile și resursele lui au fost acaparate și ele funcționează și reprezintă interesele a 30%, maxim 40 % din populația acestei țări.

Adică exista un 10 % care au acaparat tot și încă un 20%-30% care sunt cuplați indirect prin apartenență de partid, familii, clanuri, grupuri de interes etc. Cum ar veni avem un stat capturat.

Restul de 60%-70% sunt abandonați: relația lor cu statul este minimală – act la naștere, buletin, căsătorie, impozite, școală minimă și act de deces. Te întâlnești cu statul doar când trebuie să dai, mai puțin să primenești. Primești Adeverința de naștere și cea de deces: dai impozite la greu. Pentru cele două hârtii nu merită…

Acum cred că am estimat puțin greșit procentul. Nu am date statistice: deduc din alte informații care la pun cap la cap. Acum cred că procentul de 25% a numărului celor vaccinați – se pare că aici ne-am blocat – reprezintă cifra reală a celor pentru care statul poate face cât de cât ceva și pe care-i reprezintă.

Statul Român, instituțiile și resursele lui sunt pentru 25 %. El reprezintă interesele a maxim 25 %. Restul? 75 % dintre cetățeni sunt abandonați. Pe contra propriu.

Bătălia ”noilor parveniți” din zilele acestea ne arată perfect această situație: toată această bătălie e despre ei – cum să se reașeze ierarhiile interne și poziția de supt și controlat statul și resursele lui.

Această bătălie nu are nicio legătură cu viața noastră reală. Noii parveniți sunt dispuși să arunce în aer totul pentru controlul poziției și resurselor. Visul statului minimal s-a împlinit. Doar că avem un stat minimal pentru păturile de jos și un stat maximal pentru noii feudali, marile corporații și grupurile de putere cuplate la resurse.

Coaliția e ținută doar de setea de bani – rest cinism feroce. Legătura dintre obsesiile guvernanților și problemele reale – zero.

Așa și trăim – în lumi paralele.

Vasile Ernu / Facebook – Teoria abandonului – numărul crește

Articolul precedentViolența împotriva femeilor costă statul român 12,6 miliarde de euro pe an. De trei ori cât bugetul de la Sănătate!!
Articolul următorNu vă jucați cu USR, jucați-vă cu România! E mai docilă