USR vrea să aibă la mână toate spitalele din România. PNL, prin premierul Florin Cîțu, nu este de acord. De aici a plecat scandalul politic care zguduie coaliția de guvernare. Această informație bombă aruncă o nouă lumină asupra scandalului din coaliție.

Antena 3, la emisiunea lui Mihai Gâdea, a prezentat un proiect de ordonanță de urgență prin care miniștrii USR PLUS încercau să pună mâna pe toate spitalele din România. Un proiect gigantic, despre care a vorbit și jurnalistul EVZ Mirel Curea în emisiunea de ieri, Contrapunct. Miza scandalului politic pare să fie cu totul alta, iar din ce în ce mai multe amănunte ies la iveală.

De altfel, echipa de jurnaliști a EVZ a surprins în urmă cu două săptămâni o întâlnire „conspirativă” între Dacian Cioloș, liderul USR și Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății și creierul acestei manevre. Atunci ne întrebam ce pun la cale cei doi. Acum avem un posibil răspuns: vroiau să pună mâna pe toate spitalele din România prin intermediul unei Agenții aflată în subordinea Ministerului Sănătății. Care să dispună de toată infrastructura, de toate achizițiile, studiile de fezabilitate și consultanța necesară.

„Ministerul Sănătății a venit cu o ordonanță de urgență prin care cere ca Guvernul României s-o adopte și există nemulțumiri majore în aripa Cioloș – Vlad Voiculescu, care se află în spatele acestei ordonanțe. Și, desigur, și această doamnă (Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, n.r.) care nu face nimic altceva decât să ducă la capăt planurile celor enunțați mai sus.

Ni se prezintă exact cum trebuie să fie aceste proiecte de investiții, cu un buget de 10 miliarde de euro. Premierul Cîțu și cei de la PNL nu sunt deloc încântați și nu vor să le dea banii și nici această ordonanță celor de la USR, fiind una dintre mizele majore ale acestei dispute”, a spus Mihai Gâdea.

„În momentul în care o ordonanță de urgență nu este elaborată de instituțiile statului în ministere, aceasta este de interes public”, a mai spus Mihai Gâdea, care a prezentat mailul în care se regăsesc dialogurile privind opțiunile și modul în care trebuie elaborată ordonanța.

Așadar, o ordonanță care stă la baza unei instituții care ar urma să aibă la dispoziție un buget uriaș, de 10 miliarde de euro, este redactată de experți străini, a concluzionat Mihai Gâdea. (sursa)

Articolul precedentPenelist adevărat… Lucian Bode, filmat în timp ce lansa ode pentru Elena Udrea
Articolul următorViolența împotriva femeilor costă statul român 12,6 miliarde de euro pe an. De trei ori cât bugetul de la Sănătate!!