Raed Arafat a făcut noi precizări privind modul în care românii vor putea petrece Crăciunul și Revelionul.

După un nou an dificil marcat de criza sanitără, românii își doresc o iarnă liniștită în care să poată uita măcar pentru câteva zile de restricții, mesaje alarmante, probleme financiare, scumpiri, inflație și alte zeci de probleme care macina poporul de luni bune.

Şeful DSU a explicat că în funcţie de situaţia epidemiologică, autorităţile vor decide dacă vor fi sau nu restricţii de sărbători.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate.

Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme”, a declarat şeful DSU în cadrul conferinţei de presă de la Ciolpani, conform Realitatea.net.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că în perioada 10-15 decembrie autorităţile vor decide dacă vor fi sau nu restricţii de sărbători.

„Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia.

Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a precizat Raed Arafat. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.