”Îi încurajăm pe toți colegii noștri să ne sesizeze problemele care apar în mediul lor școlar și să apeleze cu încredere la noi. Toți cei 5 membri ai Biroului Executiv suntem dedicați 100% în ceea ce privește ajutarea elevilor și rezolvarea neînțelegerilor care apar în instituțiile de învățământ preuniversitare din Bihor. Ne dorim să îți facem vocea auzită! Ridică-te din bancă!”

În luna noiembrie a fiecărui an au loc alegerile ordinare din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Bihor, unica structură de reprezentare a celor 95.000 de elevi bihoreni, pentru funcțiile declarate vacante. În acest an, au existat 2 funcții vacante de vicepreședinte, al treilea vicepreședinte a fost ales în iunie 2021 în sesiune extraordinară, iar președintele și secretarul executiv și-au început în această lună cel de-al doilea an de mandat.

Noua formulă a conducerii Consiliului Județean al Elevilor Bihor din mandatul 2021-2022

Oliviu Codrean, președintele structurii județene de reprezentare se află în al doilea mandat în conducerea Consiliului Județean al Elevilor Bihor. El este elev în clasa a XI-a la matematică-informatică la Colegiul Național ”Samuil Vulcan” Beiuș. În trecut, Oliviu a fost director al departamentului Educațional și mai apoi președintele Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului Național ”Samuil Vulcan” Beiuș. În mandatul 2020-2021 a acumulat o vastă experiență în poziția de președinte și este cu atât mai pregătit să ducă, alături de întreaga echipă, Consiliul Județean al Elevilor Bihor la un alt nivel.

Lorena-Clara Rus, secretarul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor se află la rândul ei la începutul celui de-al doilea mandat. Ea este elevă în clasa a XII-a la matematică-informatică la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea. Lorena și-a început activitatea în Consiliul Elevilor în urmă cu 3 ani, iar de-a lungul liceului a fost redactor în Consiliul Județean al Elevilor Bihor, redactor-șef al Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” Oradea, iar acum se află în al treilea mandat în calitate de redactor al Consiliului Național al Elevilor. Cât despre ceea ce urmează, Lorena este pregătită pe mai departe să se implice activ în rezolvarea doleanțelor elevilor și să ducă la o și mai bună organizare internă a structurii.

Cătălin-Nicolae Gherman, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor Bihor a intrat în funcție în sesiunea extraordinară de alegeri din iunie 2021. El este elev în clasa a X-a la profilul de turism și alimentație publică intensiv engleză la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Oradea. A început implicarea sa în mișcarea județeană de reprezentare a elevilor în urmă cu un an, în calitate de grafician al Consiliului Județean al Elevilor Bihor și mai apoi Director al Departamentului PR și Comunicare al Consiliului Județean al Elevilor Bihor. Referitor la ceea ce urmează în acest mandat, Cătălin are o ambiție și o determinate extraordinară când vine vorba de organizare, implicare și rezolvare a problemelor apărute în instituțiile de învățământ și Consiliile Școlare ale Elevilor aflate în subordinea structurii județene.

Maria Giulia Miclea, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor Bihor a preluat funcția în sesiunea ordinară de alegeri din această lună. Maria este elevă în clasa a X-a la profilul de turism și alimentație la Liceul Tehnologic ”Felix” Sânmartin. În mandatul 2020-2021, Maria a ocupat funcția de director al departamentului pentru învățământul profesional, tehnic și vocațional în Consiliul Județean al Elevilor Bihor și totodată, acum a intrat în al doilea mandat de președinte în Consiliul Școlar al Elevilor Liceului Tehnologic ”Felix” Sânmartin. În acest mandat, Maria dorește să se implice activ în reprezentarea elevilor și sa dobândească cât mai multă experiență prin rezolvarea și implementarea de soluții pentru problemele apărute în sistemul educațional.

Tudor Precup, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor Bihor a preluat funcția în
sesiunea ordinară de alegeri din această lună. Tudor este în clasa a XI-a la matematică informatică la Liceul Teoretic ”Friedrich Schiller” Oradea. Ca experiență în mișcarea de
reprezentare a elevilor, Tudor a preluat recent funcția de președinte a Consiliului Școlar al Elevilor Liceului Teoretic ”Friedrich Schiller” Oradea. Cât despre ceea ce urmează, Tudor este dornic să dezvolte cât mai mult activitatea structurii și să ducă la dezvoltarea situației școlare din instituțiile de învățământ preuniversitare, pentru a crea un spațiu cât mai propice de dezvoltare a elevilor.

Gata de implicare!

Astfel, Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor este pregătit să își continue activitatea și să reprezinte cei peste 95.000 elevi bihoreni. Lor li se alătură echipa Biroului Directorial, formată din directorii departamentelor, după cum urmează: Cristina Ivancov – avocatul elevului, Ioana Butaru – PR și Comunicare, Leonard Chirla – învățământul gimanzial și teoretic, Andra Trif – cultură, educație și programe școlare, Ioana Florea – incluziune educațională și Mara Petroi – activități sportive.

sursa: Comunicat transmis de Lorena-Clara RUS, secretar executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.