Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex” vine cu o replică dură după afirmațiile ministrului Sănătății Vlad Voiculescu după afirmațiile potrivit cărora vinovat de neplata salariilor medicilor implicați în activitatea de vaccinare este un funcționar public.

„Domnul ministru trăiește încă în spațiul virtual, unde poate spune ce vrea și poate primi aprecieri pentru afirmații care nu sunt sau nu pot fi verificate.

Însă când este vorba despre administrație, despre lumea reală, lucrurile stau cu totul altfel, chiar dacă atacarea funcționarilor publici a devenit un sport national.

In consecință, ne simțim datori să spunem opiniei publice care este situația reală:

–          Adresa către ministerul finanțelor pentru deblocarea sumelor necesare acestor plăți trebuia semnată de ministru, nu de un simplu funcționar public

–          Unul dintre nenumărații consilieri pe probleme economice ai domnului ministru este domnul Tenie Cosmin (in vârstă de 22 ani, fără studii de specialitate). Probabil că în atribuțiile dânsului, chiar și neremunerate, intră verificarea acestui aspect.

–          Mai grav, dacă domnul ministru nu a aflat decât după 2 luni de zile că nu s-a făcut plata medicilor pentru activitatea în centrele de vaccinare, înseamnă ca nu poate conduce un minister de asemenea importanță.

Singura concluzie de bun simț care se poate desprinde este că domnul ministru Vlad Voiculescu, cu sprijinul domnilor Cioloș și Barna, a încercat de fapt să boicoteze activitatea de vaccinare coordonată de medical militar Valeriu Gheorghiță, care, până în prezent și-a desfășurat activitatea cu profesionalism.

Să te ascunzi în spatele unei afirmații că un funcționar public ar fi vinovat pentru neplata medicilor timp de 2 luni de zile este total nedemn pentru un ministru și poate constitui un motiv suficient pentru demitere.

Asta într-o lume reală, virtualul însă încurajează lașitatea și incompetența”, transmit reprezentații „Sed Lex”. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.