Din punctul meu de vedere, interzicerea circulației pe timp de noapte sau seara se face din două motive: în primul rând pentru că toate activitățile profesionale, economice se pot face până la acea oră, în al doilea rând pentru că, ulterior, după ora 19.00, 20.00, 22.00, în funcție de deciziile politice pe care le ia fiecare stat, sunt activități care țin de activitatea recreațională, socială, în grupuri de prieteni, activități care pot fi amânate în această periodă. Sunt activitățile neesențiale care se desfășoară după activitățile esențiale, fie profesionale, fie pentru asigurarea nevoilor vitale”, a explicat la RFI epidemiologul Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, citat de printreranduri.net.

Așadar, restricțiile impuse de autorități privind deplasările după 10 seara, vizează limitarea activităților inutile or neesențiale. Ideea este ca orice ieșire inutilă să fie limitată la maxim. Mersul la film, la teatru, la restaurant, la un pahar de vin cu prietenii sunt „ieșiri” inutile din casă. Neesențiale. Contează doar activitățile economice (prin care facem bani) și profesionale (prin care ne facem treaba fără de care nu poate funcționa societatea). În rest nu mai contează altceva. Important e să fim responsabili și să rămânem sănătoși.

Cum spuneam și data trecută: o, ce minunată lume nouă! Ne așteaptă un viitor plin cu activități utile și esențiale. Vom putea face bani și vom fi lăsați să îi cheltuim. În rest, neesențialul va fi eliminat din viețile noastre. În sfârșit, sfârșit lumea va fi sănătoasă. Utilă și esențială.

Eliminând cât mai mult (sau de tot) activitatea „recreațională, socială, în grupuri de prieteni – activități care, conform „experților”, pot fi amânate în această perioadă – lumea va căpăta sens. Vom trăi într-o lume mai bună, mai „utilă” și mai „esențială” ca niciodată. Nu asta ne-am dorit?! (printreranduri.net)

Articolul precedentVlad Voiculescu, criticat virulent după ce a dat vina pe un funcționar pentru neplata medicilor din centrele de vaccinare: ‘Lașitate și incompetență’
Articolul următorSpitalul COVID din Oradea a rămas fără medicamente!