Meteorologii anunță marți, 2 ianuarie, că temperaturile vor fi peste cele specifice în prima săptămână din ianuarie. Specialiștii precizează că vor urma două săptămâni cu temperaturi sub cele normale în întreaga ţară, iar ultima săptămână din lună va fi caracterizată de temperaturi apropiate de cele specifice în această perioadă. De asemenea, în prima jumătate a lunii, precipitaţiile vor fi excedentare în cea mai mare parte din România.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

– Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.

– Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

– Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

– Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

– Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

– Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. (sursa)

Articolul precedentUnde era Papa atunci când creștinii care trăiau sub jugul teroriștilor islamiști Hamas erau exterminați în mod sistematic?
Articolul următorCod galben de vânt puternic în Carpaţii Orientali şi Occidentali, precum şi în vestul Carpaţilor Meridionali, până vineri dimineaţă / La altitudini mari va ninge viscolit