Europarlamentarul Victor Negrescu a fost desemnat în această dupămasă ca și lider interimar al Partidului Social Democrat.

Victor Negrescu, unul dintre cei mai activi eurodeputați români

Victor Negrescu este unul dintre cei mai activi europarlamentari pe care-i are România la Bruxelles. Și-a preluat mandatul mai târziu față de ceilalți colegi, pe 1 februarie 2020, imediat după oficializarea Brexitului, în urmă căruia țara noastră a primit un mandat în plus.

Potrivit unui studiu al platformei de cercetare Eu Matrix, Victor Negrescu se clasează pe locul 52 în topul celor mai influenți europarlamentari din actuala legislatură.

Clasamentul ține cont de inițiativele luate de eurodeputați, de rapoartele redactate și de funcțiile deținute în comisii.

Raportor pentru bugetul Uniunii

De altfel, Victor Negrescu a fost desemnat negociator șef al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii pe anul 2025.

Este de părere că „bugetul trebuie centrat pe oameni”, iar banii să fie alocați către probleme urgente precum agricultura și creșterea nivelului de trai pentru cetățenii din Uniune.

Victor Negrescu a mai deținut și alte roluri administrative. A fost chestor al Parlamentului European, poziție din care a gestionat relația cu grupurile politice și a dialogat cu oficialii Curții de Justiție a Uniunii Europene.

S-a născut în 1985, la Alba Iulia. Are 38 de ani și este fiul lui Ion Negrescu – fost diplomat și consul al României la Bruxelles.

Cariera tatălui este și motivul pentru care Victor Negrescu s-a mutat din România și a studiat din 1997 până în 2004 la mai multe instituții de învățământ din Belgia și Franța.

Pentru studiile superioare a revenit însă acasă. Și-a obținut licența în științe politice la Universitatea din București în 2008, apoi urmat două programe de master, unul la Grenoble în Franța și altul în București. Are și un doctorat în Științe Politice, obținut la SNSPA București în 2011.

Victor Negrescu a fost ales vicepreședinte al PSD la congresul din această vară.

Articolul precedentCiucă a demisionat de la șefia PNL
Articolul următorArdelenii au preluat conducerea principalelor partide parlamentare. Noa! Și amu? Vor reuși să oprească un bucureștean să ajungă președinte?