Inspectorii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) desfăşoară la nivel naţional ample acţiuni de control, în colaborare cu ANPC şi ANAF, pe zona de comercializare a produselor agroalimentare specifice perioadei Sărbătorilor Pascale.

„Sunt un susţinător al produselor româneşti autentice şi îi îndemn de fiecare dată pe români să sprijine producătorii autohtoni alegând alimentele şi produsele de calitate, obţinute pe plan local. Totodată, trebuie să descurajăm orice fel de acţiune speculativă a celor care încearcă să profite nedrept în această perioadă în care oamenii se pregătesc pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. De aceea, am dispus intensificarea controalelor mixte, pentru a ne asigura că pe mesele românilor ajung alimente de calitate şi care respectă standardele de comercializare”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, într-un comunicat, conform Agerpres.

Acţiunile de control, identificare şi sancţionare a neregulilor constatate, desfăşurate la nivel naţional, începând cu 15 aprilie, vizează verificarea conformităţii produselor agroalimentare cu standardele de comercializare, a provenienţei acestora, precum şi combaterea unor fenomene ilicite, dar şi existenţa documentelor care să ateste provenienţa alimentelor supuse comercializării (facturi fiscale, certificate de conformitate pentru produsele provenite din import, certificate de producător conforme, atestat producător, în cazul persoanelor fizice ş.a.).

De asemenea, inspectorii vor verifica etichetarea corectă a loturilor de legume şi fructe expuse spre comercializare şi îndeosebi a menţionării categoriei de calitate şi a provenienţei (ţara de origine) şi vor urmări combaterea unor fenomene ilicite existente pe filiera comercializării en-detail şi en-gros.

Echipele mixte de control efectuează acţiuni de verificare la operatorii economici – distribuitori, comercianţi, importatori, pieţe, magazine şi, după caz, la producători, în baza atribuţiilor prevăzute în legislaţia specifică. (sursa)

Articolul precedentSfântul Gheorghe nu va fi sărbătorit anul acesta pe 23 aprilie
Articolul următorSarca Sorin: Bucuria va bate și la ușile noastre!