Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheroghiță, a afirmat că un interval de 4-8 săptămâni este ”rezonabil” pentru reluarea schemei de vaccinare pentru o persoană care decide să refuze rapelul cu serul AstraZeneca.

“Schema recomandată de vaccinare sugerează cât se poate de clar menținerea acelui tip de vaccin și pentru cea de-a două doză (…) Din punct de vedere medical, nu anticipăm probleme de siguranță suplimentare sau date care să reducă protecția pe care persoană respectivă o poate obține prin vaccinare. În ceea ce privește vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem și dacă se va recomandă acest lucru, o a două doză dintr-un alt vaccin”, a declarat la Antena 3, Valeriu Gheorghiță, întrebat după cât timp poate relua cineva schema de vaccinare, dacă refuză rapelul cu serul AstraZeneca.

Președintele CNCAV a adăugat că ”probabil, că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”.

”Însă la acest moment cred că o singură doză ar fi suficientă dacă ar fi să luăm în calcul, ipotetic, această variantă” a explicat medicul Gheorghiță, potrivit News.ro.

Acesta a recomandat să se aștepte decizia Agenției Europene a Medicamentului, în funcție de care și România își va adapta deciziile. România a decis, luni seară, să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Citește mai mult profit.ro.

Articolul precedentUN SINGUR LOC LIBER LA ATI ÎN BIHOR!
Articolul următorCum puteți afla ce tip de vaccin folosește fiecare centru și unde mai sunt locuri libere