catavencii.ro: Rareș Bogdan s-a trezit cap de listă PNL la europarlamentarele din 2019 pentru că așa și-a dorit Orban. Că o fi fost Dickisitul promovat și de marele lui prieten mut de la Sibiu, nici n-a mai contat. Orban îi era dator vândut, de când Rareș declarase la DNA numai lucruri care-l dezvinovățeau pe bietul Ludovic, plecat după bani de campanie tocmai pe la sifonarii Codruței, așa că Ludovic, dacă tot l-a adus pe megastar în partid, i-a dat și rol de primadonă.

O vreme, Dickisitul s-a și comportat ca și cum el ar fi fost, de facto, șeful la urmașii de la Brătieni. El anunța data anticipatelor, el tăia pensiile speciale în doar 30 de zile, el numea miniștri, el tot.

Fiind un băiat pe care costumele, chiar și plătite de alții, stau de-o viață ca pe gard, Orban a fost cucerit de modul în care bufonul de Cluj își asortează batistuțele la șosetele lipsă și l-a creditat cu toate meritele posibile pentru câștigarea europarlamentarelor și a prezidențialelor, ba l-a lăsat să declare că lui i se datorează și câștigarea alegerilor locale și parlamentare din 2020, deși PNL le-a pierdut cu succes.

Încet-încet, Dickisitul a început să se creadă ombilicul pământului, omul fără de care nimic nu mișcă în partid, omul pe la care trebuie să treacă toate informațiile și cât mai multe dintre comisioane. În universul paralel al realității, însă, influența lui Rareș în partid scădea la fel de repede cum crescuse. Când l-a trădat pe Orban la congres, pentru cele doar câteva luni de domnie ale lui Chițu, Rareș Bogdan le-a dat colegilor imaginea completă a capacităților lui cameleonice. Atunci, când cu urletele-i obișnuite, a urinat cu boltă pe fostul lui prieten Ludovic, i-a convins pe toți că nu e chiar băiatul ăla de gașcă pe care s-ar putea baza la nevoie. Că faptul că l-a scos pe Orban în fața procurorilor s-a datorat doar faptului că, altfel, s-ar fi incriminat și el. Ceea ce, desigur, nu putea face.

Multă vreme, Rareș a mers înainte cu tupeu, făcându-se că nu înțelege semnalele și convingându-și partenerii că el este, în continuare, stăpânul sforilor și garantul securității. Totul mergea lin, traficul aeroportuar, cel naval și cel rutier se desfășurau în parametrii obișnuiți, până când a bubuit scandalul de la Otopeni. De-abia atunci a înțeles și Dickisitul și au înțeles și alții că purtătorul de papion nu prea mai are influența pe care o avea odată.

Din când în când, când îl mai ia valul, Rareș se mai rățoiește la pesediști, îl mai pune la punct pe Ciolacu și-l amenință că vine el la Palatul Victoria să facă ordine. Când să se întâmple, însă, minunea asta, revoluționarul își amintește că are agenda plină cu photo session-uri pentru Instagram, activitate politică mult mai importantă decât pedepsirea exemplară a lui Ciolacu.

Că Rareș Bogdan se visează din nou cap de listă la europarlamentare, nu mai e un secret pentru nici unul dintre membrii PNL. Care, însă, nu-și fac griji: așa cum Orban n-a mai candidat nici la Primăria Capitalei și nici la parlamentarele din 2016, din cauza unui dosar penal, nici Rareș n-ar trebui să-și facă planuri pe perioade mai lungi de două-trei luni. Or, până la europarlamentare mai sunt vreo zece… (sursa)

Articolul precedentPiperea a înnebunit de tot! Susţine că berea caldă e la fel de bună ca berea rece…
Articolul următorAmbasadorul ungar, convocat la MAE slovac în legătură cu o remarcă a lui Viktor Orban la Băile Tușnad