Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS Buzău și membru în Comisia pentru Sănătate și Familie, îi cere demisia ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, după ce conducerea Institutului de Urologie din Cluj-Napoca și-a dat demisia zilele trecute, ca protest față de lipsa de finanțare.

„Sunt foarte supărat pe Ministrul Sănătății și pe doamna ministru Ioana Mihăilă, în mod specific. În ciuda apelurilor repetate pe care le-am făcut la adresa ministerului, în calitate de deputat, conducerea Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj a fost mințită constant de Casa Națională de Asigurări, care a promis conducerii instituției o finanțare suplimentară prin mărirea TCP (tarifului pe caz ponderat), lucru care nu s-a mai întâmplat. În plus am solicitat, fără succes, creșterea finanțării prin programul de transplant și introducerea secției ATI a Institutului în programul național AP ATI (Acțiuni prioritare ATI)”, a spus Emanuel Ungureanu, în exclusivitate, pentru STIRIDECLUJ.RO.

„Am făcut drumuri cu managerului Institutului, dr. Silviu Moga, la Casa Națională de Asigurări, am făcut adrese la Minister, la care nu a răspuns Ministerul timp de trei luni.

Din cauza acestui val de minciuni și angajamente ignorate, managerul Institutului de Transplant dr Silviu Moga și-a dat demisia acum câteva zile.

Practic a venit degeaba la Cluj (n.r.: Ioana Mihăilă), pentru că atunci când i-am atras atenția că lucrurile sunt grave și e nevoie de suport, am fost ignorați. Motiv pentru care am declarat public că îmi retrag sprijinul politic pentru actuala conducere a Ministerului Sănătății.

Ei tratează cazuri complexe care costă foarte mult. Spitalele mai mici din țară trimit la Cluj cazuri ca ruptură de rinichi, cazuri foarte complexe. Spitalele care trimit la Cluj cazurile ca să se rezolve iau aceleași sume cu spitalul care rezolvă problema. Secțiile de urologie din țară trimit cazurile, dar finanțarea este egală. Noi am promis reforma în sănătate. Tu ca spital mic, dacă nu rezolvi cazurile, ar trebui să primești mai puțin, iar cei care le rezolvă mai mult. Acesta este cazul Institutului clujean.

De când a venit la Casa Națională de Asigurări de Sănătate domnul acesta Gheorghe (Adrian Gheorghe), de la Londra, nu s-a făcut nimic.

Trebuie să se înțeleagă că dacă ești o haltă de tren medicală, care numai trimiți cazurile grave la alții, ar trebui să primești bani mai puțini.

Eu am fost la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cu managerul Moga și am cerut criterii de performanță. Dacă am fost vocal cu PSD, sunt de 10 ori mai exigent cu ai mei. Eu așa fac politică nu mă prefac că nu îi văd. Vreau să văd performanță în curtea mea. Să vină alt coleg din USR să fie ministru, spre exemplu dl. dr. Adrian Wiener, medic în Arad, care să vină la minister și să înlocuiască actuala conducere incompetentă. Lumea vrea performanță și de 6 luni nu avem”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Context

Directorul de la Institutului de Urologie din Cluj-Napoca Silviu Moga a renunțat la funcție, iar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit la Cluj pentru a încerca să rezolve problemele, totul însă fără succes. (stiripesurse.ro)

Articolul precedentNe paște un nou val de RESTRICȚII? “Este o chestiune de puține săptămâni…”
Articolul următorNe vinde Occidentul, IAR, rușilor??