adaptare după timesnewroman.ro: România se laudă de azi cu un nou obiectiv intrat în patrimoniul mondial UNESCO. Este vorba de un bloc absolut extraordinar din Oradea, care a răzbit până în anul 2023 fără ca la parterul său să apară vreo sală de păcănele, amanet sau farmacie, lucru probabil unic în România.

Când autoritățile de la Oradea au cerut includerea blocului în patrimoniul UNESCO, cei de-acolo au crezut că e o glumă, pentru că nu-și imaginau că un astfel de bloc poate exista în țara noastră. Doar că, spre uluiala lor, oficialii UNESCO au vizitat blocul fără păcănele și s-au convins că el există.


Citește și: De la cititori. Oradea și Bihorul, pe mâini bune…


Nu doar că acum a ajuns în patrimoniul UNESCO, dar și-a câștigat deja renumele de Machu Picchu de Oradea, ceea ce va aduce cu siguranță mulți vizitatori în oraș.

Atât doar că o firmă de păcănele a dat UNESCO în judecată și cere scoaterea blocului din patrimoniul mondial, că e păcat să fie vizitat de atât de mulți turiști și să nu fie o sală de păcănele la parterul lui. (sursa)

Articolul precedentCampionatul Naţional de fotbal-tenis a continuat cu etapa a doua, găzduită weekendul trecut de oraşele Lupeni şi Vulcan. Decimată de accidentări, Tengo Salonta nu a mai prins podiumul
Articolul următorBogdan Chirieac: România are mare nevoie de niște polonezi