O ucraineancă de 55 de ani a fost victima unui viol duminică, 21 august în Piacenza, oraș situat în partea de nord a Italiei.

Un bărbat care a întâlnit-o pe femeie pe stradă, s-a apropiat de ea, a aruncat-o la pământ și a început să o dezbrace, deși victima a încercat să-l oprească cu toate forțele, țipând și plângând, scrie Corriere della Sera.

Incidentul a avut loc duminică, 21 august, în Piacenza, pe via Scalabrini, la ora 6 dimineața.

Unul dintre cei care au văzut scena a sunat la poliție.

Alții au filmat scena înfiorătoare de la balcon, iar înregistrarea circulă acum din telefon în telefon și chiar pe internet, necenzurat.

Bărbatul, identificat ca fiind un solicitant de azil în vârstă de 27 de ani din Guineea, s-a apropiat de femeie lângă un gard și a violat-o, în ciuda rugăminților acesteia de a se opri.

Alarmată de locuitori, poliția a intervenit pentru a-l aresta pe bărbatul extracomunitar sub acuzația de agresiune sexuală și a-l transfera la închisoare.

Victima a fost internată la spital în stare de șoc.

Ce reacții a stârnit incidentul violent

Incidentul a stârnit reacții inclusiv din lumea politică.

Secretarul Ligii, Matteo Salvini, a comentat pe Instagram și Twitter: „Solicitant de azil” și violator. Ajunge! Pentru mine, apărarea frontierelor și a italienilor va fi o datorie, nu un drept. Voi fi în curând la Piacenza pentru a confirma angajamentul Ligii de a restabili securitatea în țara noastră: 10.000 de polițiști și carabinieri în plus în 2023, mai multe camere de luat vederi și blocarea debarcărilor ilegale. Dorința este putere”.

Tommaso Foti, deputat FdI vorbește de un „episod foarte grav care jignește nu numai victima, ci și un oraș care s-a arătat ospitalier cu cei care, în mod clar, nu meritau”.

„Acesta este un incident care nu poate fi tăinuit, cu atât mai puțin minimalizat. Deși nu doresc să instrumentalizez în niciun fel episodul în scopuri electorale, cred că acesta demonstrează cum politica de imigrație aplicată până în prezent este „în toaletă”, a mai spus el.

Primarul din Piacenza: ”Ceea ce s-a întâmplat este înfiorător”

Pentru primarul din Piacenza, Katia Tarasconi, ‘Ceea ce s-a întâmplat este înfiorător’, după cum a scris pe Facebook:

“Este înfiorător că o femeie singură a fost atacată de un criminal laș care a abuzat de ea. De îndată ce voi putea, voi lua legătura cu această biată victimă, care, apropo, provine dintr-o țară devastată de război, Ucraina, și îi voi face să simtă toată apropierea mea personală ca femeie și toată apropierea întregii comunități din Piacenza pe care o reprezint”. (sursa)

Articolul precedentUcrainenii ar fi decapitat un soldat rus care a încercat să abuzeze sexual o fetiță
Articolul următorPremierul Ciucă dă portul Constanța la arabi?