Astăzi Tribunalul Bihor a dispus suspendarea deciziei de mazilire a directorul Colegiului Național Emanuil Gojdu. Domnul Florin Nicoară revine pe funcție – scrie avocatul Bogdan Bodea într-o postare pe Facebook.

În ceea ce ma privește hotărârea dată confirmă ceea ce de la bun început întreaga suflare gojdistă a susținut și anume faptul că directorului Nicoară i s-a făcut o nedreptate.

Acesta a fost destituit printr-o decizie injustă și pripită, o manifestare neechivocă a unei vendete personale a Inspectorului Blage, ce nu a făcut decât să destabilizeze instituția de învățământ, vendetă evidentă dacă ne raportăm la probele administrate. Ca să exemplific în cuprinsul deciziei de destituire se arată fals că destituirea se face la propunerea Consiliului de Administrație (așa cum prevede legea), în condițiile în care în procesul verbal de ședință se consemnează expres că propunerea aparține Inspectorului Școlar General Blage Virgil.

Decizia Inspectorului are o serie de deficiențe grave. I s-a imputat directorului Nicoară că a permis ca o zi pe săptămână cursurile să fie ținute on-line. În primul rând articolul 15 din Ordinul comun 3235 prevede expres că unitățile de învățământ preuniversitar pot emite norme proprii prin care să reglementeze măsuri complementare celor prevăzute de actul normativ. Dl Blage a ignorat această prevedere legală. Și ceea ce este mult mai grav este că o asemenea decizie a trecut de avizul compartimentului juridic, compartiment ce pare să gireze obedient vendeta personală a Inspectorului General.

Ziua on-line precum și a durata orei de curs fac parte integrantă a orarului înaintat ISJ. Decizia privind desfășurarea cursurilor aparține Consiliului de Administrație al Colegiului, iar nu directorului. Dl Blage în loc să atace în instanță acea decizie și să respecte ordinea de drept (astfel cum am procedat noi) a aruncat întreaga responsabilitate pe director și l-a destituit abuziv.

Ziua on-line permite profesorilor ce au probleme de sănătate să se protejeze iar aceștia sunt în număr de 9. Tot astfel astfel s-au reglementat și situații speciale precum limba a 2-a străină (pentru care sunt grupați elevi din clase diferite, în funcție de limba pentru care optează) sau utilizarea laboratoarelor de informatică ce sunt utilizate în comun de toate clasele Colegiului. Normele aceluiași ordin instituie principiul 1 clasă-1 sală și prohibesc utilizarea în comun de către mai multe clase a aceleiași săli.

De altfel în fața instanței chiar Inspectoratul a recunoscut, pus în fața evidenței că nu a prevăzut toate consecințele deciziei de destituire. Mai mult chiar au trimis o echipă de 3 inspectori pentru a ajuta directorul adjunct în conducerea liceului, fapt ce dovedește cu prisosință dezechilibrul creat.

Personal repet, sunt ferm convins că este o decizie justă și țin să le mulțumesc și celorlaltor colegi avocați care au sprijinit acest demers al nostru.

Hotărârea este executorie, cu toate că poate fi atactă de către Inspectorat. Ca părinte sper doar ca răul să se oprească aici. Ca avocat nu imi fac iluzii… (sursa)

Articolul precedentObservațiile Comisiei Europene la PNRR-ul guvernului. Un training costă 133.000 de euro de persoană. „Pare cam excesiv”
Articolul următorGhinea, rozaliul uimitor: ”Ar fi fost uimitor ca UE să nu aibă observații.” Poate. Dar NU pe diferențe între Word și Excel, totuși! Iar cu PRELUNGIREA cerută la UE ce e??