Traficul rutier va fi monitorizat printr-un sistem integrat, de interes național, complementar sistemelor inteligente de transport. În acest sens, Guvernul urmează să adopte un proiect de lege în ședința de miercuri, 16 noiembrie. Noul sistem va permite semnalarea unor posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice sau posibila prezenţă în trafic a unor vehicule supuse confiscării.

Guvernul urmează să adopte, în ședința de miercuri, 16 noiembrie, un proiect de lege care propune instituirea Sistemului integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România. Sistemul, denumit e-SIGUR, este complementar celorlalte sisteme inteligente de transport.

„Acest sistem va crea semnalări privind posibila încălcare a normelor de circulaţie pe drumurile publice sau posibila prezenţă în trafic a unor vehicule supuse confiscării, căutate potrivit legii, sau care pot fi utilizate ca probă într-o procedură judiciară”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de lege aflat pe masa guvernului.

Proiectul de act normativ a fost inițiat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și prevede introducerea în România a unui sistem integrat de supraveghere pentru traficul rutier. Sistemul e-SIGUR va monitoriza respectarea regulilor de circulație și va semnala de urgență încălcarea lor. Astfel, șoferii care nu respectă regulile de circulație vor primi amenzile direct acasă, fără să mai fie opriți în trafic.

Sistemul va emite un semnal și atunci când depistează un comportament agresiv în trafic al unui șofer sau dacă pe drum circulă o mașină care are interdicție de circulație sau al cărei șofer are permisul suspendat. De asemenea, vor fi depistate și autoturismele care circulă fără să dețină rovinietă. (sursa)

Articolul precedentCei cu adevărat bogați sunt cei care vând iluzii!
Articolul următorBiden: Este puţin probabil ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia