După ce ani de zile ne-au batjocorit și ne-au disprețuit, acum și englezii și germanii și austriecii și italienii sunt DISPERAȚI după angajații români! Și nu se dau în lături de la nimic!

Odată cu închiderea granițelor în multe state din Europa pentru a limita răspândirea coronavirusului, mii de femei din România care îngrijeau bătrâni în Austria au rămas blocate acolo, pentru că nu au găsit cu ce mijloc de transport să se întoarcă acasă.

Pe ruta inversă, însă, s-au găsit soluții de tranzit. Sute de românce au fost transportate cu o cursă privată Austrian Airlines din Timișoara în Viena săptămâna trecută, în urma unui acord negociat între Camera de Comerț a Austriei și guvernul statului federal Austria Inferioară.  Altfel spus, soluția găsită a fost cu sens unic. 

Principalii beneficiari ai înțelegerii dintre Camera de Comerț a Austriei și statul federal Austria Inferioară sunt un număr restrâns de agenții de plasare a forței de muncă. 

Una dintre ele este Cura Domo, condusă de Robert Pozdena, un om de afaceri austriac, care are și o funcție de conducere în Camera de Comerț a Austriei. 


Citeşte întreaga ştire: Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”

Articolul precedentLider PNL, afaceri cu dezinfectanți, pe bani publici
Articolul următorFlorian Bodog: am votat pentru un minim confort psihic oferit eroilor din linia întâi