Ramona Chiriac a fost anunțată luni de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, drept cap de listă pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare. Ramona Chiriac a reprezentat Comisia Europeană la București din iunie 2021 și a avut ”o colaborare bună” cu coaliția de guvernare, după cum a declarat o sursă politică pentru G4Media.

Chiriac este diplomat de carieră, cu aproape 20 de ani de experiență în afacerile UE, inclusiv la nivel local în România.

Ramona Chiriac a fost consul general al României în Munchen din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de experiența de peste un deceniu în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special pentru pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene al României, ea a fost responsabilă în special pentru promovarea valorilor UE.

În anii 2000, a fost șefa de cabinet a prefectului PNL Gabriel Berca. Ea l-a urmat la București, după ce acesta a fost numit secretar general în Guverul Tăriceanu, ocupând funcția de șefă de cabinet, potrivit presei locale. Ulterior, Berca a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Chiriac a absolvit studii europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din România. Deține două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

Comisia Europeană menține reprezentanțe în toate capitalele statelor membre ale UE și în birourile regionale din Barcelona, ​​Bonn, Marsilia, Milano, München și Wroclaw. Reprezentanțele sunt ochii, urechile și vocea Comisiei pe teren în statele membre ale UE. Acestea interacționează cu autoritățile naționale, părțile interesate și cetățenii și informează mass-media și publicul despre politicile UE. Șefii de reprezentanțe sunt numiți de președintele Comisiei Europene și sunt reprezentanții săi politici în statul membru în care sunt detașați. (sursa)

Articolul precedentExecutivul a adoptat hotărârea privind calendarul alegerilor europarlamentare şi locale din 9 iunie / Perioada electorală începe pe 12 martie, iar campania începe pe 10 mai şi se încheie pe 8 iunie
Articolul următorCum să bei corect apă dacă vrei să te ajute să slăbești fără să fii nevoit să mergi la baie “de un trilion de ori” pe zi