Știrea inițială: Surse de la fața locului ne informează că astăzi de dimineață, între orele 5 și 7.30, traficul ar fi fost blocat în Vama Borș datorită unui veritabil desant al DNA (n.r. – a fost DGA). Informația nu a putut fi încă verificată.

Cert este că, fiind oră de vârf, când sute de lucrători transfrontalieri intră în țară, deranjul a fost mare.

Totuși, din imaginea transmisă la redacție, în partea dreaptă, deducem un grup de persoane care par a purta măști specifice unei acțiuni în forță.

UPDATE: Percheziții la Vama Borș: caz de corupție identificat de polițiști; 100 de polițiști DGA la graniță

În această dimineață au avut loc mai multe percheziții la Vama Borș. Este vizat un caz de corupție, în care ar fi fost implicați polițiștii de frontieră. La acțiune participă atât oamenii legii din România, cât și din Ungaria.

Anchetatorii au descins în această dimineață în jurul orei 05.00 la Vama Borș.

Poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie sunt coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Percheziții au avut loc şi la locuinţele mai multor poliţişti de frontieră. Potrivit surselor citate, acţiunea ar fi una comună, desfăşurată atât de autorităţile judiciare române cât şi cele din Ungaria, şi vizează fapte de corupţie comise în legătură cu înlesnirea intrării în spaţiul Schengen a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile pentru acest lucru.

Totodată, vor fi puse în aplicare un număr de 6 mandate de aducere, persoanele urmând să fie conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru audieri. La acţiune participă, spun aceleaşi surse, aproximativ 100 de poliţişti DGA dar și mai multe echipaje de jandarmi. (sursa)

Articolul precedentCând află Raed Arafat dacă va fi sau nu urmărit penal pentru achiziții păguboase pe timp de pandemie
Articolul următorNoii sultani din Oradea. Clujul fierbe! Un Rolls-Royce cu numere de Bihor a parcat pe trotuar!