Compania Neuralink a miliardarului Elon Musk a testat cu succes cel mai recent implant al sau, montand un cip in creierul unei maimute. Aceasta este capabila sa joace Pong, un joc virtual. Sistemul se coneceteaza la calculator fara fir, iar urmatorul pas il constiuie trecerea la un experiment pe oameni.

Minusculul instrument aduna date despre neuronii care se conecteaza in timpul desfasurarii unor activitati si sarcini. Ele sunt decodate si permit ca dispozitivul sa controleze miscarile, potrivit Daily Mail.

Neuralink si-a prezentat ultima inventie, un implant cerebral, care a facut o maimuta sa se joace Pong doar cu mintea ei, iar firma spera sa testeze, in viitor, si pe voluntari umani.

Interfata unei memorii de computer a fost introdusa in creierul unei maimute macac, in varsta de noua ani, cu numele Pager. Ea a fost invatata sa se joace mai intai jocuri video cu ajutorul unui joystick.

Odata ce cip-ul creat de Neuralink a fost dezvoltat, joystick-ul a fost indepartat, iar maimuta a reusit sa joace Pong, pur si simplu cu ajutorul interfetei din creierul sau.

Miliardarul Elon Musk a declarat luna trecuta pe Twitter, ca lucreaza impreuna cu Admistratia Americana pentru Alimente si Medicamente, pentru a obtine aprobarea inceperii studiilor pe oameni, cu acest cip, pana la sfarsitul anului 2021. (sursa)

Articolul precedentIMAGINI IMPRESIONANTE din Franța: Focuri în vii pentru a le feri de cel mai mare îngheț din ultimele decenii
Articolul următorCîțu, Voiculescu și Arafat vor participa la „Românii au Talent” cu un număr de interdicții