Lucrările la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania au fost reluate.

Termenul de deschidere este în luna martie.

Antreprenor: STRABAG SRL; Lungime: 18,96 km.; Durată contract: 30 de luni (6 luni proiectare, 24 de luni execuție);

Valoare contract: 545,9 milioane de lei, fără TVA; Sursă de finanțare: POIM; Stadiu actual: 91%; Termen deschidere: martie 2024.

În noiembrie a fost anunțat că llucrările la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania sunt realizate în proporție de 88%. Ritmul constructorului austrac Strabag este unul foarte bun, mobilizarea acestuia pe șantier fiind de 275 muncitori și 182 utilaje, echipamente și camioane, arătau autoritățile.

Primul drum expres din Vestul țării

Contractul pentru cei 18,96 kilometri de drum care să lege Oradea de Autostrada A3 a fost semnat cu austriecii de la Strabag în 21 iulie 2021 pe suma de 546 milioane lei fără TVA și prevede 6 luni de proiectare și 24 de execuție. 

Drumul de 19 km este construit la profil de drum expres pe 13 km, iar pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi cu separator între sensuri. Odată finalizat acest proiect, va reprezenta practic primii kilometri veritabili de drum expres din Ardeal, parte din DEx11 Oradea – Arad.

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi și cu separator de fluxuri de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime. (sursa)

Articolul precedentSchimbare radicală a vremii. Temperaturile vor ajunge la 15 grade. De când se încălzește
Articolul următorDouă femei care se întorceau de la un priveghi au fost spulberate de o mașină, în Bihor. Victimele au murit pe loc