Regimul termic va înregistra o creştere în decursul următoarelor două săptămâni (29 ianuarie – 11 februarie), iar temperaturile maxime vor atinge valori de 14-15 grade, în Oltenia, Dobrogea, Banat şi Muntenia, potrivit meteorologilor.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne însă ridicată pe întreg intervalul de prognoză, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicate luni.

În Banat, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie de 3 – 5 grade, ulterior se va încălzi uşor, astfel în ultima zi din ianuarie şi în primele două zile din februarie sunt prognozate maxime de 7 – 8 grade. O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general peste 10 grade, cu posibile valori de 14 – 15 grade, în zilele de 4, 5 şi 6 februarie. Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora între -6 şi -4 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 şi 4 grade. Prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitaţii în 2 şi 3 februarie şi în perioada 7 – 11 februarie.

În Crişana, până în 2 februarie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3 – 6 grade şi de la -6 la -4 grade pentru cele minime. O perioada caldă este estimată începând cu 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general de 8 – 11 grade, iar a celor minime va fi cuprinsă între 0 şi 4 grade. Se vor semnala precipitaţii începând cu seara zilei de 1 februarie, dar şi pe 2 şi 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 7 – 11 februarie.

În Transilvania, în această săptămână, până pe data de 2 februarie, la nivelul acestei regiuni sunt prognozate maxime termice de 2 – 5 grade şi minime în general cuprinse între -10 şi -6 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare. După acest interval şi până la finalul primei decade a lunii februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă, respectiv o media zilnică a temperaturilor maxime ce va oscila între 7 şi 10 grade şi minime în jurul a zero grade. Precipitaţii se vor semnala începând din seara zilei de 1 februarie, dar şi pe 2, 3 şi posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 7 – 11 februarie.

În Maramureş, până vineri, 2 februarie, vremea va fi normală sub aspect termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 3 – 4 grade şi minime în general de până la -7 grade. Va urma o perioadă caldă, între 3 şi 7 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime se va apropia de 10 grade, iar minimele, în general pozitive, vor avea o medie de 2 – 4 grade. Ulterior, până la finalul primei decade, datele actuale indică menţinerea unor temperaturi peste normalul climatologic (maxime de 6 – 8 grade şi minime între -2 şi 0 grade). Începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, se vor semnala precipitaţii, dar şi pe 2, 3, posibil 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 6 – 11 februarie.

La munte, în prima zi, vremea va fi rece, cu maxime termice în medie de -4 grade, apoi se va încălzi, astfel că, pe 31 ianuarie, se va ajunge la 4 grade. Aceste alternanţe se vor menţine şi în restul intervalului de prognoză, iar temperaturile maxime vor oscila între -2 şi 4 grade. Nopţile vor fi geroase la începutul intervalului, după care valorile termice vor fi în creştere, chiar semnificativă, în perioada 4 – 7 februarie, când media temperaturilor minime se va apropia de zero grade. Precipitaţii se vor semnala începând din după-amiaza zilei de 1 februarie, dar şi pe 2, 3 şi, posibil, pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată în perioada 6 – 11 februarie.

Sursa: ANM

Articolul precedentCât de prost merg lucrurile în România? Anul trecut, depozitele bancare au crescut cu nu mai puţin de 40 mld. lei, iar în ultimii doi ani, afectaţi de inflaţie, depozitele totale în lei şi valută au crescut cu 54 mld. lei / Gradul de accesibilitate pentru achiziţia unui apartament de două camere a ajuns la cel mai bun nivel din istorie!
Articolul următorStrabag face progrese la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania (VIDEO)