PNL a anunțat că a atacat la CCR legea PSD de amânare a ratelor la bănci și a plății unor utilități.

Măsura celor de la PSD era gândită să vină și în ajutorul românilor obișnuiți, mai ales a celor loviți de șomaj – definitiv sau tehnic, în condițiile în care guvernul Orban a acordat deja facilități similare anumitor categorii profesionale, precum avocații sau notarii, dar și firmelor!

Spre comparație, față de decizia PNL de a ataca legea la Curtea Constiuțională, iată ce se întâmplă în alte state europene.

În Franța, pe 17 Martie, președintele Macron a anunțat suspendarea plății facturilor pentru chirii, apă, gaz și electricitate.

În Italia au fost suspendate plățile pentru toate utilitățile, taxe și ipoteci pentru IMM-uri dar și pentru gospodării.

În Spania, guvernul a interzis companiilor de utilități să întrerupă alimentarea cu apă și electricitate în cazul unor facturi neplătite în această perioadă.

În Germania, guvernul a interzis, până la final de Iunie, evacuarea chiriașilor pentru neplata chiriei, care include și utilitățile!

În Marea Britanie, mai multe companii de gaz, apă și energie oferă amânarea plății facturilor pentru trei luni în cazul clienților vulnerabili.

În mai multe regiuni ale Canadei a fost suspendată plata la utilități până în a doua jumătate a lunii Iunie pentru persoanele aflate în dificulăți financiare.

În România, Parlamentul a votat o lege propusă de PSD pentru amânarea cu trei luni a plății utilităților. Guvernul Orban a atacat legea la CCR.

Articolul precedentDe la cititori: Masca domnului Arafat
Articolul următorHarta numărului de infectări confirmate în Europa