Mai țineți minte cum în urmă cu nici o lună de zile, autoritățile noastre politice și medicale, în frunte cu “salvatorul” de serviciu Raed Arafat ne spuneau foarte convinși și foarte hotărâți că nu are rost purtăm măști decât în situația în care avem simptome de răceală, gripă, etc.? Că în rest, nu prea ne ajută măștile în lupta anticorona…

Ni se dădeau atunci explicații medicale ”pertinente”, ca să folosesc expresia lui Arafat, pentru a NU purta măști. În plus, am mai aflat că în spatele acestor recomandări medicale de a NU purta măști de protecție au stat atât considerente medicale, cât și unele de ordin practic și economic. “Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical”, scrie Arafat pe Facebook. Aha… deci de aia, nu trebuia noi, cei sănătoși să purtăm măști! Că nu prea se găseau și medicii aveau mai mare nevoie de ele! 

Astăzi, aceleași autorități și același Arafat ne recomandă cu aceeași convingere și hotărâre să purtăm “măști, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții”. Așadar, nu trebuie să fie măști omologate, nici oamenii nu mai trebuie să aibă simptome de boală. Cum ar veni s-a dat liber la purtat de măști! Deocamdată e doar recomandare, dar, există deja localități și județe unde s-a trecut la etapa obligatorie! 

Citiți articolul întreg pe site-ul printreranduri.net!

Articolul precedentDatoria publică se reduce prin creștere economică și consum și NU prin tăieri la bugetari!
Articolul următorPNL refuză amânarea plății ratelor la utilități. Ce face Europa?