adevarul.ro: PSD se află la o distanță de aproape zece procente față de partidele aflate pe locurile doi și trei, PNL și AUR, arată ultimul sondaj INSCOP, realizat la comanda Partidului Verde.

30,4% dintre cei chestionați au precizat că dacă duminica viitoare ar fi alegeri, ar pune ștampila pe candidații PSD. Următorul partid în ordinea preferințelor este PNL, cu 21,6%. Alianța pentru Unirea Românilor a fost indicată de 19,1% dintre respondenți.

Potrivit sondajului INSCOP, Uniunea Salvați România ar fi votată de 10,9%, în timp ce Uniunea Democrată a Maghiarilor din România ar fi prima formațiune care nu ar trece pragul.

Partidul condus de Victor Ponta, Pro România, e indicat de 3% dintre cei întrebați, în timp ce reprezentanții PMP ar fi votați de 2,9%. Partidul Verde, cel care a comandat sondajul, are un procent de 2,7%, în timp ce Partidul Ecologist, doar 1,6%. Forța Dreptei, formațiunea condusă de Ludovic Orban, se bucură de o intențue de vot de 0,7%, în timp ce REPER, partid rupt din USR, doar 0,1%.

În ceea ce privește prezența, dintre cei chestionați, 43,3% dintre cei întrebațiau precizat că sigur vor merge la la urne, dacă duminica viitoare ar fi alegeri. Tot în zona celor care aproape siguri că ar merge la vot, sunt 16,4.

Metodologie

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat INSCOP Research. Datele au fost culese în perioada 1 -13 feb 2023. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu aleator, fiind de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1 %, la un grad de încredere de 95%

Articolul precedentAJOFM. Șomajul în Bihor a rămas la aceeași valoare de la începutul anului
Articolul următorJudețele cu cea mai mare încredere în firmele de asigurări. Doar 19% dintre locuințe sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale