O parte dintre românii care s-au autorecenzat online în prima etapă a recensământului populației vor trebui să aștepte recenzorii acasă. Asta pentru că două milioane de formulare au fost invalidate de platformă, spun reprezentanții INS.

Potrivit Institutului de Național de Statistică, cele mai multe dintre persoanele ale căror chestionare au fost invalidate le-au refăcut la timp și nu au probleme.

Românii care au completat chestionarul online şi vor să verifice dacă a fost validat o pot face online, site-ul recensamantromania.ro/recenzare-on-line/, la secțiunea “Verificare autorecenzarii dupa 7 zile”. Este nevoie doar de CNP, iar dacă autorecenzarea s-a efectuat cu succes, atunci persoana va primi o dovadă ce poate fi descărcată și un cod de confirmare.

Etapa de recenzare pe teren a început pe 31 mai și este programată să se încheie pe 17 iulie. Recenzorii îi vor vizita pe cei care, din diferite motive, nu s-au autorecenzat online, sau nu au avut chestionarele validate.

„Acolo unde recenzorul nu găseşte pe nimeni acasă, lasa un bilet, un număr de telefon şi se înţeleg ei după când să se întâlnească”, a declarat coordonatorul recenzorilor.

Dacă cetățeanul refuză sau și după câteva telefoane nu participă la recensământ, recenzorul îl va raporta și riscă amendă de până la 5.000 de lei.

Această a doua etapă se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

În prima etapă a recensământului populației, care s-a încheiat pe 27 mai, aproape 11 milioane de români s-au autorecenzat prin intermediul paltformei online, potrivit datelor furnizate de Institutului de Național de Statistică.

Conform sursei citate, aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat. (sursa)

Articolul precedentANAF anunță controale masive de la 1 iulie: Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu luxul pe care îl afișează
Articolul următorVizita președintelui la Kiev a… bulversat presa internațională. Iohannis a fost omis din fotografiile și titlurile marilor publicații occidentale