Senatorul bihorean Florian Bodog cere guvernului Orban să adopte de urgență o hotărâre de guvern care să dea medicilor de familie posibilitatea eliberării de prescripții electronice fără a mai aduce pacienții la cabinetele medicale! Alfel, și medicii și bolnavii se expun la riscuri inutile!

Cer Guvernului PNL, scrie acesta pe pagina sa de Facebook, să adopte de URGENȚĂ o hotărâre pentru modificarea contractului cadru, astfel încât medicii de familie să poată face prescripții electronice fără obligativitatea consultului pacienților în persoană!

În această perioadă de criză gravă în domeniul Sănătății, aduc aminte Guvernului PNL că este obligat să ia măsuri REALE pentru a-i proteja în primul rând pe cei care se află în prima linie a luptei împotriva virusului ucigaș! Mă refer la personalul medical și, desigur, la medicii de familie, cu care autoritățile statului ne recomandă să luăm legătura în caz de nevoie și înainte de orice.

De asemenea, părinții și bunicii noștri, persoanele în vârstă, vulnerabile, sau bolnavii cronici, au nevoie de ajutor și de protecție ACUM! Dacă îi vor obliga mai departe pe bolnavii cronici, sau pe cei în vârstă, să meargă la medicul de familie îi vor expune la riscuri inutile atât pe ei, cât și pe medici! Luați măsuri reale, acum, domnule Orban!

Articolul precedentOrdonanță militară: la ce sancțiuni ne expunem?
Articolul următorAJOFM Bihor: precizări privind șomajul tehnic!