Legea care ar obliga bolnavii sau suspecții de Covid-19 să stea în izolare sau în carantină mai are de așteptat.

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat într-o conferință de presă că partidul pe care-l conduce nu va vota în Parlament proiectul de lege privind carantinarea până când premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru nu vor veni în fața parlamentarilor cu explicații despre acest proiect legislativ.

“Legea înaintată de către Guvernul Orban este o lege proastă aşa cum a fost prezentată în Camera Deputaţilor, iar acum, în Senat, Senatul fiind forul decizional. (…) O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege. (…) Legea, cum a fost înaintată de către Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. (…) Nu se va vota legea în Senat până când primul-ministru şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie în acest moment”, a declarat Ciolacu.

Liderul interimar al PSD afirmă că liberalii sunt cei responsabili pentru această tergiversare legislativă, și nu social-democrații.

”Nu putem încălca libertățile oamenilor doar pentru că PNL nu a fost în stare să elaboreze un proiect de lege. Guvernul României trebuia să nu lase un vid legislativ” – a spus Ciolacu. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.