Guvernul rus a invitat o serie de organizaţii palestiniene, inclusiv Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian, la o întâlnire la Moscova pe 29 februarie, a anunţat vineri viceministrul de externe Mihail Bogdanov.

Informația este furnizată de agenția de presă TASS, informează DPA.

Potrivit lui Bogdanov, scopul întâlnirii este de a ajuta diferitele grupuri să strângă rândurile. “Lucrăm pe ipoteza că Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) este reprezentantul legitim al poporului palestinian şi va continua să fie”, a spus el.

“Ea este recunoscută de comunitatea internaţională şi de noi”, a adăugat el. Dar au fost invitate şi alte organizaţii, inclusiv Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian, grupările din spatele atacurilor de la 7 octombrie asupra Israelului lansate din Fâşia Gaza, notează DPA.

De la atacuri, Moscova a primit deja înalţi reprezentanţi ai Hamas.

Înfiinţată în 1964, OEP este recunoscută de Naţiunile Unite din 1974. Ea serveşte drept organizaţie-umbrelă pentru diverse grupuri, inclusiv Fatah, organizaţia politică condusă de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Fatah şi Hamas sunt rivale. Hamas a expulzat Fatah din Fâşia Gaza într-un conflict sângeros în 2007, dar au avut loc încercări de reconciliere de atunci.

Bogdanov a spus că grupări cu sediul în Siria, Liban şi alte ţări ar urma să fie de asemenea prezente. El a estimat numărul de organizaţii prezente la conferinţă, care va avea loc până la 1 sau 2 martie, între 12 şi 14. Conferinţa este a treia de acest gen, a adăugat el. (sursa)

Articolul precedentDecizie fără precedent: Trump a fost amendat cu 355 de milioane de dolari pentru fraudă financiară și nu mai are voie să conducă afaceri în statul New York
Articolul următorUn deputat PNL va candida împotriva lui Boc: Cluj-Napoca e ca o mămăligă care stă să explodeze