Liderul PSD și șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat joi că viitorul certificat verde ”trebuie să respecte Constituția” și este ferm convins că ”și domnul Rafila este de acord”.

Ciolacu a insistat pe faptul că certificatul trebuie să respecte prevederile constituționale și a amintit de ordonanța de urgență care este în vigoare în privința certificatului, spunând că dacă proiectul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, nu aduce nimic nou atunci ”nu are sens” să se continuie cu acesta.

Ciolacu a mai spus că nu există o decizie finală asupra proiectului de certificat verde, dar că speră ca acesta să fie adoptat în această sesiune parlamentară. Liderul PSD a mai spus că nu s-a pus niciodată problema vaccinării obligatorii, iar varianta ministrului cu introducerea certificatului în funcție de presiune pe spitale este ”cea mai bună”:

  • ”Certificatul trebuie să respecte Constituția. Nu este luată o decizie în coaliție astfel încât să vă prezentăm ceva. Este o OUG în vigoare în ce privește certificatul  verde. Dacă proiectul nu aduce nimic nou nu are sens să mergem cu un proiect care nu aduce nimic nou. Ministrul a venit cu o propunere care are o latură de specialitate și o latură astfel încât să nu încălcăm Constituția (…) Acum două luni vă spuneam că nu este suficient certificatul verde. Este nevoie să venim și cu o nouă organizare în spitale, trebuie să venim cu un stoc de antivirale pentru acest nou val cinci. În ceea ce privește încălcarea Constituției, avem specialiști pentru asta. Domnul Rafila, la fel ca și mine, sunt ferm convins că este de acord să nu încălcăm Constituția României (…) Nicioadată nu s-a pus problema vaccinării obligatorii (…) Cred că propunerea domnului Rafila ca certificatul să se facă în funcție de incidență și câtă presiune este pe ATI este cea mai bună”, a declarat Marcel Ciolacu joi. (sursa)
Articolul precedentCâte zile libere avem de Crăciun și Revelion
Articolul următorMeteorologii anunţă precipitaţii moderate, intensificări ale vântului şi polei, până duminică dimineaţă, în nordul, centrul şi vestul ţării / În Ajun de Crăciun este cod galben de ninsori însemnate şi viscol, în 24 de judeţe