O hartă cu localităţile şi zonele din Sălaj în care a fost semnalată prezenţa urşilor în acest an a fost făcută publică joi, pe Facebook, de autorităţile judeţene.

„Prezenţa ursului a fost semnalată, în ultima perioadă, în mai multe zone ale judeţului, chiar dacă habitatul său natural al ursului nu include pădurile de pe raza Sălajului. Pentru a veni în sprijinul populaţiei, Instituţia Prefectului Sălaj a realizat, în colaborare Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj şi Direcţia Silvică (DS) Sălaj, o hartă cu localităţile în care au fost identificate exemplare de urs în acest an”, se arată în postarea Instituției Prefectului Sălaj.

Potrivit acestei hărţi, au fost semnalaţi urşi în aproape 30 de localităţi şi zone din partea de sud și de est a judeţului.

„Subliniem faptul că, potrivit specialiştilor, în general, prezenţa ursului în Sălaj este legată de anumite perioade de tranzit, făra ca acesta să se stabilească în zonă, care este în afara arealului speciei, acest animal fiind capabil să parcurgă, la nevoie, zeci de kilometri pe zi. În aceste condiţii, harta include locaţiile în care a fost semnalat ursul în acest an, habitalul său obişnuit fiind în judeţele învecinate”, precizează autorităţile judeţene.

În același anunț, Instituția Prefectului Sălaj face și o serie de recomandări pentru a evita întâlnirea accidentală cu ursul în pădure sau pentru situaţia în care această întâlnire are totuşi loc.

De asemenea, cetăţenilor li se reamintește că, în cazul apariţiei urșilor în intravilanul localităţilor, sesizarea cazurilor se poate face de către orice persoană, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. (agro-tv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.