Va fi o vreme mai caldă decât normalul perioadei în următoarele două săptămâni şi apoi se răcoreşte, arată prognoza meteo realizată de ANM.

Valorile termice vor începe să scadă din săptămâna 23 – 30 august, mai ales în nord și est.

Prognoza meteo mai arată că, în ce priveşte precipitaţiile, acestea vor lipsi săptămâna viitoare, însă apoi vor fi excedentare.

Prognoza meteo: Foarte cald, săptămâna viitoare

Prognoza meteo pentru perioada 9 august – 6 septembrie, emisă de ANM:

Săptămâna 9 – 16 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16 – 23 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Meteo: Din 23 august, vremea se răceşte

Săptămâna 23 – 30 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunle nord-estice și zona Carpaților Orientali. Excepție vor face regiunile nord-vestice și extremitatea de sud a țării, unde cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30 august – 6 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice și nord-estice. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.