Piața europeană de autoturisme a crescut în luna iunie, chiar dacă procentul a fost mai mic decât în lunile anterioare. Unul dintre motive este faptul că baza de raportare de anul trecut a fost deja mare, dar sunt importante și evoluțiile negative de pe unele piețe, între care și cea a Franței, scrie Profit.ro.

Înmatriculările de autoturisme din Uniunea Europeană au depășit în iunie pragul de 1 milion de unități, pentru a doua oară în prima jumătate a anului. Cele 1,05 milioane de autoturisme înmatriculate sunt cu 10,4% mai mari decât cele înregistrate în urmă cu un an, însă mult mai mici decât cele din 2019, înainte de pandemie. Austria (-2,3%) și Franța (-14,7%) sunt principalele țări care au tras în jos acest rezultat, în timp ce Germania (+24,5%), Italia (+12,6%) sau Suedia (+45,9%) sunt printre țările cu creșteri mari, procentuale sau de volum.

România s-a situat undeva la mijlocul țărilor cu creștere, având în luna iunie un avans al înmatriculărilor peste media europeană (16,7%), ceea ce reprezintă cea mai bună veste pentru industria auto locală. Vestea proastă este dată de faptul că România a rămas singura țară din UE care mai înregistrează scădere a înmatriculărilor, comparativ cu anul trecut. Cu un volum de 47.169 de unități, România are cu 4,9% mai puține înmatriculări față de prima jumătate din 2020. (Profit.ro)

Articolul precedentTOP UE: România, codașă la IT-iști
Articolul următorIndexul locurilor de muncă. Ofertele în străinătate se ocupă cel mai repede, iar salariul net se apropie de 1.900 de euro