Aproximativ 50 de şoferi de taxi protestează, miercuri, în faţa Primăriei Timişoara, urmând să se deplaseze la sediul ANAF din Timişoara. Ei cer eliminarea transportului alternativ realizat de şoferii Uber sau Bolt.

Conducătorii de taxi au organizat, miercuri, un protest zgomotos, cu vuvuzele, în faţa Primăriei Timişoara. Aproximativ 50 de taximetrişti participă la manifestare.

Cei care iau parte la acţiune spun că şoferii din transportul alternativ le fac concurenţă neloială, că nu plătesc taxe şi practică tarife mult mai mici. Şoferii de taxi spun că asta conduce la intrarea în colaps a activităţii de taximetrie şi la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă la nivelul întregii ţări.

Protestatarii au afişat şi mesaje precum: ”Eliminare transport alternativ!! Taxiul – o profesie, nu doar o aplicaţie” sau ”25% POT şi TREBUIE să rămână în ROMÂNIA”.

Protestatarii au înaintat un memoriu reprezentanţilor Primăriei Timişoara, apoi vor merge pe jos, în marş, până la sediul ANAF Timişoara unde vor depune şi acolo un memoriu.

Ultima acţiune de acest fel a fost organizată de taximetrişti la Timişoara, în luna iunie, când au organizat şi un marş cu maşinile prin oraş. (sursa)

Articolul precedentImpozitele pe salariul minim ar putea fi mai mici de anul viitor. Sindicatele cer ca venitul net să se majoreze cu 200 de lei
Articolul următorMinistrul de Externe cere Guvernului și Parlamentului să ia măsuri pentru aplicarea deciziei CEDO privind recunoasterea căsătoriilor gay