„Reforma” în administrație este în plină desfășurare printr-o abordare de tip dublu standard, specifică actualilor guvernanți de „dreapta”. Una spun și alta fac – scrie printreranduri.net.

Pe de o parte, guvernanții înfierează bugetarii și anunță reduceri de salarii și concedieri. Pe de altă parte, aceleași „animale politice” angajează la greu pe sistemul PCR, adică pile, cunoștințe și relații. 

De la începul anului, Guvernul PNL-USR+UDMR a angajat 3.830 persoane, numărul bugetarilor ajungând astfel la 1.253.454!

Angajările pe bandă rulantă la stat se ridică la 17.665 de persoane de când România este condusă de Dreapta, adică începând cu 1 noiembrie 2019. Atunci numarul bugetarilor era de 1.235.789 persoane.

Cam atât despre multe trâmbițatele „reforme” de dreapta. Multă propagandă și multă ipocrizie. Zero schimbare reală în bine.

Situația se repetă și în plan local, chiar în Bihor. La Consiliul Județean condus de trio-ul penelist Bolojan – Mălan – Gal, în ciuda propagandei care anunța marea reformă și un val de concedieri, organigrama a început din nou să se umfle! Cu politruci angajați prin concursuri aranjate.

Conducerea penelistă a ajuns până acolo încât neagă realitatea. Ca-n bancul acela prost când soția prinsă în flagrant cu amantul îi spune soțului: „tu să crezi ce îți spun eu, nu ce vezi cu ochii tăi”.

Cam așa procedează și vicepreședintele Călin Gal prins că a dat drumul la angajări pe pile și relații. Acesta neagă noile angajări și spune că „este vorba doar despre personal contractual angajat pe perioadă determinată. Una, două persoane, deoarece avem doamne în concediu de maternitate. De asemenea, au mai fost două-trei posturi, cum sunt cele ale lui Fenesi și Cseke (fostul subprefect, respectiv actualul ministru al Dezvoltării – n.red.), care sunt suspendate. În rest, absolut nimic. Pe partea de funcționari publici, șase luni nu se poate schimba. Astfel, nu există nicio discuție de genul acesta”.

Vorba lui Caragiale: Curat murdar, coane Căline! Din două una, daţi-mi voie: ori faceți angajări primesc! Dar să nu angajați pe nimeni. Ori să nu faceți angajări, primesc! Dar atunci să umflați pe ici pe colo organigrama, şi anume în punctele… esențiale!

Și apropo de „concedierile” de la județ.

Știați că politrucii PNL nu au fost dați afară de la Consiliul Județean și că, de fapt, ei lucrează și acum bine mersi la stat? Membrii și simpatizanții PNL au fost transferați de la județ la alte instituții publice. Nu mai apar în organigrama Consiliului, însă îi regăsim pe alte primării și alte instituții din subordinea Guvernului PNL-USR+UDMR.

În curând, revenim cu dezvăluiri despre acești „bampiri” PNL care sug sângele și banii poporului! (printreranduri.net)

Articolul precedentClaudiu Năsui s-a lăudat că a reprezentat România la o conferință a miniștrilor UE / În realitate a fost prezent doar cu numele, nu și fizic
Articolul următorCe s-a întâmplat cu milionul de români veniți anul trecut din diaspora? Sindicatele spun că au plecat înapoi și dau vina pe autorități