Conform Ordonanței „militare” nr. 4, dată de Guvernul PNL pe data de 29 martie 2020, pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocurile din zonele urbane aglomerate, autoritățile locale trebuiau să monteze, începând din 31 martie, dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor. Totodată, aceleași autorități locale trebuiau să dezinfecteze periodic scările, lifturile și spațiile comune.

Art.6 – (1) Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.
(2) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020
.”

De ce sunt importanate aceste spații publice din orașe? Pentru că ele sunt cele mai expuse și prezintă un risc foarte mare de contaminare, având în vedere că acolo trăiesc și circulă zi de zi sute de mii de oameni!

La nivel municipiului Oradea, asta ar fi însemnat dezinfecţia a peste 2.600 de scări de bloc şi dotarea acestora cu dozatoare cu materiale biocide.

Ce a făcut conducerea PNL a orașului pentru a respecta prevederile ordonanței?

Puteți citi materialul întreg aici.

Articolul precedentMulțumim, domnule prefect! Am depășit, în sfârșit, Clujul!
Articolul următorMinistrul Sănătății: ”Vom trăi cu coronavirusul şi în următorii 2 ani!”