La sfârșitul lunii iunie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 4.682 șomeri (din care 2.393 femei), rata șomajului fiind de 2,0% .

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,06 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,06 pp. Din totalul de 4.682 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.451 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.231 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3.591  șomeri provin din mediul rural și 1.091 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (46%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (25%), iar 1% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 13% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 9% iar cei cu studii superioare reprezintă  6% .

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 12% persoane foarte greu ocupabile, 47% greu ocupabile, 40% mediu ocupabile, iar 1% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor

Articolul precedentFlorian Bodog: Admiterea la Medicină Militară organizată de UMF Oradea este deschisă tuturor absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat!
Articolul următorCod roșu de caniculă extremă în peste jumătate din țară. Temperaturi de 41 de grade la sfârșitul săptămânii