n capitala Iranului, protestatarii cer răzbunare pentru uciderea lui Maskha Amini, ucisă de ”poliția moralității”, și demisia liderului principal al țării, Ali Khamenei.

Pe 20 septembrie, revoltele au început să escaladeze la Teheran. O mulțime de protestatari s-au îndreptat spre reședința liderului principal al Iranului Ali Khamenei.

Pe înregistrări se poate vedea cum cei revoltați urcă la etajul doi al reședinței liderului spiritual. În semn de protest, mulți răzvrătiți și-au tuns părul în fața camerelor de filmat.

Locuitorii capitalei au folosit cocktailuri Molotov împotriva oamenilor legii, unul dintre ei a luat foc iar protestatarii l-au stins.

Protestele în Iran au început după moartea tinerei Maskha Amini, în vârstă de 22 de ani, care a fost reținută pe 13 septembrie. Femeia nu ar fi purtat corect hijab-ul.

Deținuta ar fi fost bătută câteva ore, iar la un moment dat și-a pierdut cunoștința. Amini a fost dusă la spital, unde a murit. Autoritățile susțin despre cauza morții că a fost un atac de cord, dar oamenii nu cred acest lucru.

Potrivit unor informații neconfirmate, poliția a tras în protestatari. Din 19 septembrie, cinci protestatari au murit deja.

Există speculații, lansate de publicația New York Times, că ayatollahul Khamenei ar fi grav bolnav. Până zilele trecute a fost internat în spital, unde s-a recuperat, teoretic, după o operație de prostată. În cursul zilei de miercuri, 21 septembrie, a apărut cu o declarație televizată, arătând a fi într-o stare de sănătate decentă. (sursa)

Articolul precedentAgenţiile de turism cer demisia de onoare a ministrului Antreprenoriatului şi turismului Daniel Cadariu
Articolul următorBritanicii se pregătesc deja pentru moartea regelui Charles. A fost declanșată „Operațiunea Menai Bridge”