Uniți pentru Ucraina – Grup Operativ, cea mai mare campanie pentru sprijinirea comunității refugiaților din județul Bihor își continuă demersurile printr-un nou eveniment: un concert caritabil tematic.

Vineri, 18 martie, începând cu ora 19.30, invităm tineretul bihorean și nu numai, la Casa Tineretului din Oradea, să își arate solidaritatea și să se implice într-o atmosferă super, cu muzică de calitate și mâncare pe măsură. Donația minimă este de 25 lei, iar toate fondurile strânse vor fi redirecționate către asigurarea materialelor și produselor necesare familiilor de ucraineni trec îngrozite granița spre România.

Trupele vor performa voluntar, conform programului următor: Art Group, Black Bird, Naty Loves Monday, Frații Jdieri, N.O.R., Alexia Nicole Alb, iar inițiativa pornește din dorința colectivă a asociațiilor bihorene de a ajuta într-un mod cât mai accesibil și plăcut tuturor. În tensiunea și incertitudinea care apasă la momentul actual întreaga lume, credem cu tărie că trebuie să ne unim forțele și să ne concentrăm resursele către cei în nevoie.

În ultimele 14 zile, oamenii pe care echipa noastră a avut plăcerea să-i întâlnească au
demonstrat că împreună putem și că bunătatea, empatia și munca asiduă pot învinge chiar și un război. De aceea, ne exprimăm rugămintea atât față de iubitorii de muzică, cât și față de persoanele dornice să contribuie printr-un gest mărunt, să susțină acest concert.

O inițiativă creată peste noapte

O mică recapitulare a ultimelor 2 săptămâni: am mobilizat peste 28 de organizații de tineret în criza comunității refugiaților, am format o echipă cu peste 850 de voluntari, am strâns peste 600 de pachete de igienă și mâncare, respectiv am găzduit și cazat peste 400 de refugiați în căutare de adăpost.

Nu am fi reușit fără bunătatea și suportul structurilor partenere și a comunității bihorene, iar pentru acest lucru dorim să mulțumim încă o dată! Eforturile Grupului Operativ se concentrează mai departe asupra misiunii pe care și-a asumat-o: sprijinul vecinilor noștri ucraineni.

Comunicat transmis de partenerii organizatori din cadrul Uniți Pentru Ucraina – Grup Operativ

Articolul precedentMinistrul Economiei: Coaliţia de la guvernare analizează reducerea accizei la carburanţi şi TVA zero la alimente
Articolul următorCalendar Casa Verde Fotovoltaice 2022 – Termenele stabilite de AFM