Meteorologii spun că în partea a doua a lunii septembrie și în primele săptămâni din octombrie vremea va fi schimbătoare. În prima parte a intervalului, se va răci accentuat și va ploua în cea mai mare parte a țării. Apoi, temperaturile vor reveni la valorile normale din această perioadă.

În săptămâna 20 septembrie-27 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile nord-vestice și nord-estice.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, va ploua mai mult în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul țării vor fi cantități normale pentru acest interval.

În săptămâna 27 septembrie-4 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare pentru această perioadă, în special în sud-vestul țării.

Temperaturi ridicate la începutul lunii octombrie

În săptămâna 4 octombrie-11 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate de cele normale pentru acest interval, mai ales în regiunile sud-vestice. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 11 octombrie- 18 octombrie valorile termice și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. (sursa)

Articolul precedentDirectori numiți de ministrul Drulă (USR), fiecare cu salariu URIAȘ!
Articolul următorPână la Bolojan, te mănâncă țânțarii