Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, când se vor relaxa o parte din restricțiile impuse de autorități pentru stoparea propagării pandemiei de coronavirus, începând cu restricțiile privind deplasările individuale, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis, care a apărut cu o mască de protecție la începutul declarației de presă susținute la Palatul Cotroceni.

”Am decis astăzi ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poartă măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul.

O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem.

Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări, vor rămâne și alte interdicții în vigoare. 

Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o.

Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai”, a mai spus Klaus Iohannis.

Articolul precedentBastionul anti-COVID19 de la Spitalul județean a căzut? (SURSE)
Articolul următorProtecția consumatorilor: Nu există risc de infectare cu coronavirus prin alimente